Pěstování rajčat

Pěstování rajčat

Kategorie: ZAHRADA

Rajče jedlé, též lilek rajče je trvalka bylinného charakteru pěstovaná jako jednoletka. Patří do čeledi lilkovitých. Pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Plodem je bobule zvaná rajče, původně rajské jablko, proto se rajče řadí mezi plodovou zeleninu. 



Rajče je poměrně náročnou a oblíbenou rostlinou. Pro pěstování je potřeba klasický zahradnický substrát, který koupíte v každém obchodě se zahradnickými potřebami.

Truhlík, nebo květináč?

Pro pěstování zakrslých balkonových odrůd rajčete keříčkového použijte samozávlahové truhlíky o délce padesát centimetrů, kam se vám vejdou bez problémů tři sazenice. Samozávlahové nádoby volíme proto, aby sazenice nebyly zalévány na list.

Na panelákovém balkoně vám porostou i rajčata tyčková, jenže těm už truhlíky nestačí. Čím větší a hlubší nádoba bude, tím lépe.

Odrůda rajčat, které se hodí na balkon

Pro pěstování v nádobách se nejlépe hodí rajče keříčkové, kultivar 'Vilma'. Je to zhruba čtyřicet centimetrů vysoká, silně plodící odrůda typu cherry. Nebo rajčata F1.

rajče

Ochrana proti plísni

Základním prvkem ochrany rajčat je nezalévat je na list a pěstovat na dobře větraném, slunečném místě. Zalévejte jen tak, aby substrát stačil proschnout. 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle