Financování bydlení pomocí americké hypotéky

Financování bydlení pomocí americké hypotéky

Kategorie: FINANCE

Pojem americká hypotéka je v současnosti poměrně zažitý. Finanční produkt nabízený bankovními a nebankovními subjekty, jehož název může být do jistě míry zavádějící.  



Jde o úvěr, který si nese něco z klasické půjčky a část jeho parametrů odpovídá běžné hypotéce. Velice příjemný je fakt, že z obou dvou segmentů převažují hlavně ty pozitivní vlastnosti.

Výhody americké hypotéky

Vhodné je začít klady, jimiž se pyšní americká hypotéka. Tím největším je bezpochyby velikost úrokové sazby. Ta sice překračuje bankovní hypotéky, je však podstatně nižší, než běžné spotřebitelské úvěry.

Oproti nim má tento produkt delší dobu splatnosti, což ve finále umožňuje vzít si vyšší finanční sumu. Dojde k rozložení závazku na dlouhé období, z čehož plynou i úměrné měsíční splátky, jež je schopen hradit každý průměrně vydělávající člověk.

Financování bydlení pomocí americké hypotéky

A pokud se náhodou rozhodnete splatit své povinnosti dříve, než stanovuje datum ve smlouvě, lze to. Většina poskytovatelů nabízí mimořádné či předčasné platby zcela zdarma, popřípadě za mírný poplatek.

Bezúčelová americká hypotéka

Jak sami můžete tušit, americká hypotéka si z půjček a hypotéčních úvěrů odnáší především to nejlepší. Pomyslným vrcholem je v tomto případě neúčelový charakter finančního řešení. To přináší poměrně veliké možnosti.
Najednou obdržíte spoustu peněz, které lze využít jakkoliv.

  • Nákup nemovitosti
  • Rekonstrukce či vybavení obydlí
  • Pořízení nového automobilu
  • Rodinná dovolená nebo dokonce cesta kolem světa

Mnozí žadatelé o americkou hypotéku tento produkt volí i z pohledu refinancování. Nahrazují jím několik menších půjček, kontokorentů či kreditních karet. Ty sloučí do jediné americké hypotéky, získají přehled o svých závazcích a daleko lepší splátkové podmínky.

Nevýhody americké hypotéky

Ať už provedete jakýkoliv výpočet hypotéky prostřednictvím speciálních online kalkulaček, vždy se dopracujete vedle výhod, také k určitým záporům, jež k tomuto peněžnímu segmentu zkrátka patří. Dokonalý bankovní či nebankovní produkt neexistuje, proto musíte počítat s jistým omezením i u americké hypotéky.

  • Nutnost ručit vlastní nemovitostí
  • Při vyřizování se připravte na složitější administrativní kroky, než u spotřebitelského úvěru – ty jsou obvykle srovnatelné s procesy u běžné hypotéky

Financování bydlení pomocí americké hypotéky

Americká hypotéka od profesionálů

Na trhu se nachází velké množství poskytovatelů tohoto peněžního řešení. Je to americká hypotéka ČSOB, americká hypotéka od České spořitelny nebo americká hypotéka od bankovní instituce Moneta Money Bank.

Pro lepší představu vám přinášíme menší nahlédnutí do parametrů jednotlivých nabídek.

Financování bydlení pomocí americké hypotéky


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle