Kvalitní krmivo je nezbytné pro vydařený chov

Kvalitní krmivo je nezbytné pro vydařený chov

Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Každý chovatel domácích zvířat vám potvrdí starou známou pravdu, že bez kvalitního krmiva úspěšní nebudete. Kam byste se měli obrátit, pokud to s chovem slepic, jiné drůbeže nebo králíků myslíte skutečně vážně a chcete dosahovat dobrých výsledků? 



Krmivo pro nosnice zajistí dostatek domácích vajíček

Vajíčka dnes můžete zakoupit ve všech obchodních řetězcích, ale domácí jsou zkrátka domácí! Krmivo pro nosnice by mělo obsahovat vyvážený poměr živin, protože jen potom je možné docílit vyšší snášky vajec, která budou vynikat pevnou skořápkou. Prověření výrobci krmiv nabízejí přehledné a navazující řady, takže je lhostejné, jestli se chovatel zrovna orientuje na odchov kuřic, nosnice ve snášce či potřebuje krmivo pro plemenné nosnice.

Domácí drůbež potřebuje speciální druhy krmiva

Drůbež nejsou samozřejmě jen slepice, ale na českém venkově se je možné setkat i s krůtami, husami, kachnami nebo perličkami, kterým se kdysi říkalo indiánské slepice. Krmivo pro drůbež by mělo především obsahovat živiny, které přispějí k rychlému růstu, vysoké zmasilosti a jedinečné chuti masa. Nejčastěji se objevuje v podobě granulátu a drcených směsí. Prověření výrobci nabízejí krmiva, jež jsou schopna obsáhnout několikatýdenní průběh chovu.

chov

Krmivo pro králíky slouží nejen k výkrmu, ale i prevenci nemocí

Králíci jsou na výběr vhodného krmiva obzvláště citliví. Chovatelé vždy zdůrazňují, že ideální krmivo pro králíky by mělo především podporovat kvalitu a růst srsti, vysokou zmasilost a snižovat úhyn v čase po odstavu. Ti zodpovědní pak zpravidla preferují granule s léčivem kokcidiostatikem, protože dbají na prevenci choroby, jež je postrachem chovatelů králíků. Podle fáze výkrmu je samozřejmě nutné volit vhodné krmivo, protože králíci těsně po odstavu potřebují něco jiného než chovní králíci, kteří jsou ozdobou každé výstavy.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle