Míchané nápoje

Míchané nápoje

Kategorie: RECEPTY

Přinášíme několik oblíbených receptů na téma „míchané nápoje“ pro vaši inspiraci.

Martini koktejl

  

1/5 Martini Dry

4/5 vodka nebo gin

koktejlová sklenice

 

Připraví se v šejkru a podává vychlazený. Ozdobí se olivou a citrónovou kůrou.

 

Piňa colada

 

6 cl rum světlý

2 cl kokosového sirupu

4 cl smetany

10 cl ananasového džusu

shaker

 

Riviera

  

2/5 Martini Bianco

1/10 Bacardi Rum

1/2 tonik

vysoká sklenice

Připraví se do sklenice s ledem a ozdobí citrónovou kůrou.

 

Mojito

 

rum světlý 4 cl

limetová šťáva 2 cl

soda na dolití

cukr 1 lžička

máta peprná 10 lístků

 

Rozmačkáme mátu a cukr. Přidáme rum a limetovou šťávu a nasypeme led. Doplníme sodou.

 

Malibu "on the rock"

 

0,5 dl Malibu

3 kostky ledu

1 čtvrtka citrónu

 

Do sklenky vložíme led, nalijeme Malibu a vhodíme citrón.

 

Malibu pina colada

 

0,4 dl Malibu

0,4 dl ananasového džusu

0,2 dl smetany

drž ze 4 kostek ledu

kousek ananasu

 

Malibu, džus a smetanu protřepeme v šejkru, do vysoké sklenice na stopce nasypeme drž z ledu a zalijeme nápojem, dozdobíme kouskem ananasu.

 

Coco mo

 

0,6 dl Malibu

0,8 dl horké kávy

0,8 dl horké čokolády

šlehačka

 

Ve skleněném šálku smícháme Malibu, kávu a čokoládu, dozdobíme šlehačkou.

 

Beton

 

5 kostek ledu

0,5 dl Becherovky

4 střiky Rapid Bitter

0,1 dl citrónové šťávy

1 dl toniku

1 plátek citrónu

1 třešeň

 

Night club

 

4-6 kostek ledu

0,4 dl KV 14

0,2 dl Cherry brandy 

0,1 dl citrónové šťávy

1/2 bílku

1 plátek pomeranče

1 třešeň

 zástřik pomerančovou kůrou

 

Blue Hawaii

 

rum světlý Bacardi 2 cl

Curacao Blue 2 cl

pomerančový džus 1 cl

smetana sladká 1 cl

 

Všechny ingredience protřepeme s několika kostkami ledu v šejkru. Přes sítko nalijeme do koktejlky.

 

Tequila Sunrise

 

tequila 9 cl

pomerančový džus 18 cl

grenadina 3 cl

 

Sklenku naplníme ledem. Odměříme tequilu a pomerančový džus a směs promícháme. Přidáme grenadinu a dále již nemícháme. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče.

 

Fernet Cesare

 

0,4 dl Fernet Stock

0,2 dl Blue Curacao

0,1 dl citrónové šťávy

pomerančová šťáva na dolití

plátek karamboly

zelená koktejlová třešeň

snítka máty

 

Připravujeme přímo ve sklenici.

 

Ice Fernet

 

0,2 dl Fernet Stock

0,2 dl vaječného likéru

1 kopeček vanilkové zmrzliny

studená káva

šlehačka

zmrzlinové trubičky nebo oplatky

čokoládové vločky

 

Do sklenice vložíme led, zalijeme Fernetem a vaječným likérem, vložíme zmrzlinu, zalijeme kávou, ozdobíme šlehačkou, čokoládou a trubičkami.

 

Rybízovo-čajový flip

 

1/2 l vody

8 lžiček černého čaje (doporučujeme: ceylonské sorty nebo aromatizovaný černý čaj Smetana)

1/4 l džusu z černého rybízu

4 cl bílého rumu

4 cl likéru z černého rybízu (Cassis-creme)

1/8 l smetany na šlehání

cukr nebo umělé sladidlo

strouhaná čokoláda a

černý rybíz na ozdobu

 

Vařící vodou zalijeme čaj, necháme 3-5 minut luhovat, scedíme, osladíme a necháme dobře vychladit. Do džbánu nebo karafy nalijeme vychlazený džus, přidáme rum a likér a vše dolijeme studeným čajem. Flip rozlijeme do sklenic a na povrchu vytvoříme čepičku z ušlehané smetany. Na závěr ozdobíme kuličkami černého rybízu a strouhanou čokoládou.

 

Letní bowle

 

1 l vody

15 lžiček černého čaje (doporučujeme: ceylonské sorty nebo aromatizovaný černý čaj Sunrise)

125 g čerstvých jahod

125 g broskví

1 láhev polosuchého červeného vína

1 láhev polosuchého bílého sektu

cukr nebo umělé sladidlo

kostky ledu

 

Čaj zalijeme vroucí vodou, luhujeme 3-5 minut, scedíme a necháme dobře vychladit. Jahody očistíme a nakrájíme na poloviny. Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky. Ovoce vložíme do nádoby na bowli, osladíme, zalijeme čajem a lehce promícháme. Potom doplníme chlazeným vínem a sektem. Můžeme přidat led.

 

Šampaňský čaj

 

1/4 l vody

8 lžiček černého čaje (doporučujeme: ceylonské sorty, Nilgiri nebo E. Breakfast)

šťáva z 1/2 citronu

1 láhev bílého suchého sektu

kůra z 1 neošetřeného citronu

cukr nebo umělé sladidlo

kostky ledu

 

Čaj zalijeme vroucí vodou, po 5 minutách scedíme, hodně osladíme a smícháme s citrónovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Necháme vychladit v ledničce, poté ocedíme a smícháme s chlazeným sektem. Rozlijeme do sklenic a zdobíme řezem citronu, popř. přidáme led.

 

Himálájský sníh

3/4 l mléka
10 lžiček černého čaje (doporučujeme Darjeeling Second Flush FTGFOP 1 Margaret´s Hope)
1 vanilinový cukr
3 lžíce rumu
1/8 l smetany na šlehání
kostky ledu
Čaj zalijeme v tomto případě vroucím mlékem a necháme 5 minut luhovat. Po scezení osladíme, popř. přidáme rum. Do pohárků rozdělíme do 2/3 led a přelijeme jej horkým ochuceným mlékem. Ozdobíme čepičkou z ušlehané smetany.

Zdroj: www.michanenapoje.cz

 

Související články:

Vychytávky v kuchyni a při vaření I. 
Vychytávky v kuchyni a při vaření II. 
Recepty pro pohodové léto
Recepty z kuřecího masa – I.díl 
Recepty z kuřecího masa – II.díl

 

 


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle