Podzim/zima v pánských módních trendech

Podzim/zima v pánských módních trendech

Kategorie: INMAGAZIN MUŽ

Jak vypadají trendy v pánské módě pro podzim a zimu? Jaké se budou nosit barvy, jaké materiály a jaké vzory?

Kouřové tónypánská móda 007b.jpg

 

V popředí i nadále zůstává velmi oblíbená šedá barva a její variace. Hana Konečná z Par Excellence zdůrazňuje, že šedá barva je tuto sezónu naprosto nezbytná. Bude se uplatňovat hlavně ve dvou variantách - zastřený nádech a lesk. Samozřejmostí jsou kvalitní vlněné materiály. Favoritem je tvíd v popelavě stříbřitém odstínu.

 

 

Tartan

Stejně jako v dámské, tak i v pánské módě je tartan jedním z nosných prvků letošní sezóny. Uplatní se v tradiční barevnosti, tak i v šokujících kombinacích.

 

 pánská móda 007a.jpg

Luxusní obleky

Favoritem jsou jemné nákladné vlny s kašmírem nebo hedvábím. Stejně tak jsou trendy vlny s větší gramáží jako je charmalaine se svým typickým matným nebo lesklým vzhledem (oboustranné použití). Vzory jsou nejčastěji konzervativně britské – Prince of Wales nebo jemný proužek. Vzory z byznys módy se samozřejmě uplatňují i u méně formálních obleků, které jsou inspirované sportem (golf), a některé prvky přebírá dokonce i velmi neformální mladá móda.

 

 

Pletenina

Velký důraz je kladen na objem a strukturu. Z materiálů jednoznačně vede kašmír. Pletenina působí buď velmi luxusně a nákladně, a nebo jako „z dědečkovy krabičky.“

 

 

Grafické vzory, barevnosti

Grafické vzory se budou hlavně uplatňovat ve volnočasové módě a doplňcích. U pánských doplňků se jedná zejména o kravaty, košile a svetry. Jedná se o nejrůznější grafické motivy, geometrické tvary, proužky v kontrastní kombinaci černé, bílé nebo mléčné.

 

 

Techno materiály

Trend mladé módy jednoznačně udávají techno materiály. Velkou roli zde sehrává věda. Stále více se uplatňují nová vlákna a výjimečné vlastnosti. Samozřejmostí je lesklý vzhled, pogumování, vinyl-lak, flitry – lurex a povrchová úprava lámající světlo.  Hojně se využívá efektu prošívání. V nákladnější variantě se může jednat o matelasse.

 pánská móda 007.jpg

Samet

V pánské módě nastupuje trend luxusních sametových sak i celých obleků ze sametu nebo corduroy. Exkluzivní záležitostí je vypalovaný samet – devore, který je velmi měkký a lesklý. Dříve se využíval v dámské módě.

 

 

Barvy

Musíme zmínit i něco více než pouze klasickou barevnou škálu. Pro konzervativního gentlemana to bude představovat spíše záležitost doplňků, ale extravagantní muži zvolí netradiční barevné kombinace i pro jednotlivé součásti oděvu. Výrobci nabízejí červenou, oranžovou, růžovou (schocking pink) nebo ostře modrou (electric blue).

 

zdroj: www.parexcellence.cz


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle