Specifika zdravého hubnutí mužů

Specifika zdravého hubnutí mužů

Kategorie: INMAGAZIN MUŽ

Jak zhubnout a jak si pevné a štíhlé tělo udržet – oblíbené konverzační téma žen a dívek. Stejnou otázku ovšem řeší i mnozí muži, jen o ní nemluví tak často a hlasitě.



hubnutí mužů „Hubnutí se obecně spojuje spíše s ženami, ale 40 % klientů v našem Komplexním programu zdravého hubnutí jsou muži,“ potvrzuje zkušená výživová poradkyně Monika Divišová.

Vedle ryze estetických důvodů jsou muži k cílenému hubnutí motivováni i zdravotními riziky. Na rozdíl od žen, kterým se tuky ukládají především na bocích, muži mají přebytečné tukové polštáře zpravidla na břiše. Viscerální tuk v oblasti břicha, uvnitř organismu, výrazně zhoršuje zdravotní kondici - stoupá pravděpodobnost kardio-vaskulárních onemocnění, rakoviny prostaty a tlustého střeva. Nadváha má navíc negativní vliv na potenci.

Jak tedy docílit zdravé, postupné redukce hmotnosti?

„Muži nechtějí hladovět, zkoušet stále nové diety, jíst jogurty ani počítat kalorie,“ odpovídá Monika Divišová a pokračuje: Určitě se nevyplácí spoléhat na obecné rady a doporučení, zárukou úspěchu je individuální přístup. Ve speciálním programu Hubnutí pro muže se kromě samotného hubnutí věnujeme i širším tématům: prevence zdraví, zpomalení procesu stárnutí, jak mít více energie a vitality. Společně s klientem hledáme optimální způsob stravování s ohledem na jeho zdravotní stav, časové i finanční možnosti. Pomáháme i s takovými detaily jako je nákupní seznam, výběr vhodných obchodů a restaurací v blízkosti práce klienta včetně doporučení konkrétních jídel z jejich menu. Soustředíme se na kombinaci jídla s jednotlivými druhy sportu, ať už jde o kolo, tenis, golf nebo jakoukoliv jinou aktivitu. Je-li to možné, rádi zapojíme do procesu hubnutí i partnerku, ať už tipy na zajímavé recepty a zdravé suroviny nebo domácím mini kurzem vaření.“

Důležité je nespěchat, postupně začlenit nové stravovací návyky do každodenního života, jedině tak mohou být změny trvalé. Kvalitní hubnoucí programy proto trvají 4 - 6 měsíců. „Je krásné vidět, jak se nám před očima z chlapů stávají zase mladící, kteří rádi sportují, jsou nadšení z nové postavy a energie a hlavně mají váhu dlouhodobě pod kontrolou. Pár měsíců spolupráce s nutričním koučem, zhubnete a efektivně změníte životní styl. A navíc vás to bude bavit!“, vzkazuje dosud váhajícím mužům Monika Divišová.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 obecné rady fungují taky dobře. Můj známý - Autor: Ing. Sýkora27. 11. 2011
 to jste toho fakt řekli. Jen úvodka, - Autor: kurcfristich4. 8. 2011




CLUB ŽENA


Lifestyle