Vánoční turné Štefana Margity

Vánoční turné Štefana Margity

Kategorie: ZE SPOLEČNOSTI

Štefan Margita vyrazí po letech na domácí turné



Štefan Margita vyrazí po letech na domácí turné, předprodej vstupenek bude zahájen 12. září 2011. Celkem pět zastávek v Čechách zahrnuje turné našeho předního tenoristy Štefana Margity s názvem Nejkrásnější muzikálové melodie. Začne 5. prosince v Praze v Divadle Kalich a skončí 17. prosince v Českých Budějovicích, Štefana Margitu na něm bude doprovázet klavíristka Katarína Bachmannová, hosty budou Martina Bártová a Jan Kříž, muzikálové talenty Divadla Kalich.

Předprodej vstupenek bude zahájen 12. září. „Naším společným přáním s panem Margitou bylo udržet cenu vstupného i přes naprostou výjimečnost těchto koncertů na hladině přístupné široké divácké obci,“ říká producent turné Michal Kocourek.

Štefan Margita

Termíny a místa turné

5. 12. 2011, 20h Divadlo Kalich Praha
7. 12. 2011, 20h Divadlo Kalich Praha
13. 12. 2011, 20h Aldis Hradec Králové
15. 12. 2011, 20h DK Mladá Boleslav
17. 12. 2011, 20h KD Metropol České Budějovice

Rozhovor se Štefanem Margitou

Vašemu letošnímu turné předcházel loňský mikulášský koncert v Divadle Kalich. Jak na něj vzpomínáte?

Už samotný fakt, že jsme navázali celým turné, prozrazuje, že na něj mám jen ty nejlepší vzpomínky. Měl úžasnou atmosféru, za kterou vděčil intimnímu prostředí Divadla Kalich. Měl jsem možnost komunikovat s diváky, tu mi velké sály nedávají. Takže jsem moc rád, že si takový zážitek můžu zopakovat.

Název turné jasně napovídá, jaký repertoár bude tvořit osu koncertů. Proč jste se rozhodl právě pro muzikálové písně?

Rozhodlo o tom právě zmíněné intimní prostředí. Diváci, kteří chodí na operu, si mě můžou najít i jindy, do těchto prostor by bylo, myslím, zbytečné přinášet velké operní árie. Proto jsem volil repertoár bližší širokému okruhu publika. Na své si tak přijdou i lidé, kteří třeba běžně na operu nechodí. A milovníci opery si zase můžou užít repertoár, jaký operní zpěváci běžně nezpívají.

Na muzikálový žánr je v kruzích velkého operního umění kolikrát nahlíženo skrz prsty. Jaký máte k muzikálu vztah vy?

Já rozlišuji pouze dobrou a špatnou muziku. A pak je jedno, zdali jde o operu, muzikál nebo třeba jazz… Čili pokud se nějaký muzikál povede, rád si ho poslechnu. Ve světě jsem jich viděl spoustu a stále u mě vedou Les Misérables. Ostatně zaznějí i na turné. A myslím opravdu upřímně, že zatím naposledy mě nadchnul Robin Hood v Divadle Kalich. Z něho jsem odcházel nadšený.

Vzhledem k předvánočnímu termínu turné lze předpokládat, že nedojde jen na muzikálové árie…

Určitě zvolíme i písně vhodné k předvánočnímu času. Včetně duetů s mými hosty.

Těmi budou mladí zpěváci Martina Bártová a Jan Kříž, vítězové loňské castingové show TV Prima Robin Hood – Cesta ke slávě.

Ano, rád uvádím před své publikum mladé lidi, kteří jsou talentovaní. Na loňském koncertu v Divadle Kalich vystoupili Lucia Šoralová s Janem Křížem a byli fantastičtí. Zaujali mě právě už na muzikálu Robin Hood. Letos Honzu doplní Martina Bártová a já se na ně na oba moc těším.

Známá je vaše velká vytíženost v cizině. Kolik vystoupení pro domácí publikum vlastně během roku stihnete? Například v loňském roce?

Loni jich bylo kolem deseti. Víc kvůli angažmá v cizině opravdu nestíhám. Nicméně já si myslím, že je to tak akorát, abych se doma moc neokoukal. Vyloženě na turné jsem tu nebyl dobrých pět let.

Soutěž o vstupenky

Pokud se chcete zůčastnit soutěže o lísty na turné našeho předního tenoristy Štefana Margity najdete ji zde: http://www.jakbydlet.cz/kategorie/souteze.aspx?s=25
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle