Vnučka Alfonse Muchy obdivovala práci českých designérů

Vnučka Alfonse Muchy obdivovala práci českých designérů

Kategorie: ZE SPOLEČNOSTI

I když zimní olympijské hry skončily již před třemi měsíci, téma nejen medailových úspěchů českých barev je stále aktuální. Velký ohlas si vysloužila i olympijská kolekce české outdoorové značky Alpine Pro, jejíž motiv byl inspirován prací všestranného umělce Alfonse Muchy. Kromě odborníků z řad médií zaujala i jeho vnučku, jenž pokračuje v dědečkově odkazu, paní Jarmilu Mucha Plockovou.



Podílela se na dostavbě Muzea Joana Miróa v Barceloně, na stavbách souvisejících s barcelonskou olympiádou v roce 1992, aktuálně se zabývá především originálními autorskými pracemi, které zahrnují drobné plastiky, textil, šperky, předměty užitného umění a vlastnímu ateliéru, kde pořádá výstavy.

„Z provedení olympijské kolekce jsem doslova nadšena. Je skvělé, když se propojují dvě zdánlivě nepropojitelné oblasti, jakými jsou umění a sport. Osobně mám velkou radost, že si designéři vybrali právě tento motiv, který v sobě spojuje vlastenectví, lásku a bojovnost. Pevně věřím, že naší výpravě přinesla štěstí,“ uvedla Jarmila Mucha Plocková, která při vlastní tvorbě vychází především ze sborníků skic svého dědečka.

Vnučka Alfonse Muchy obdivovala práci českých designérů

Olympijskou kolekci osobně paní Mucha Plockové předal generální ředitel Alpine Pro, Ivan Vodička, který uvedl: „Je mi ctí a potěšením předat kolekci vnučce Alfonse Muchy, ve které byli co do počtu medailí čeští sportovci v celé historii nejúspěšnější. Jsem přesvědčen, že úspěchy sportovců i kolekce ze Soči nás všechny poženou kupředu v naší další práci.“

Svou sbírku cenných kovů přišli ukázat biatlonisté Gábina Soukalová, Veronika Vítková, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec, které společnost Alpine Pro dlouhodobě podporuje. „Jsem ráda, že jsme se mohli s paní Muchovou seznámit. Dílo jejího dědečka a teď nově i její obdivuji. Ve volných chvílích, kterých bohužel moc není, se zajímám o umění,“ dodala Gábina Soukalová. Společně s kolegy z reprezentace podepsala velkoformátové fotografie biatlonistů, které se v následujících dnech vydraží ve prospěch České olympijské nadace.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle