Dámská móda, šaty

Dámská móda, šaty

Kategorie: MÓDA PRO ŽENY

Patrně neexistuje žena, která by někdy nevyslovila obligátní větu „nemám, co na sebe“. I když bude její šatník plný šatů a bude tu možnost vybírat z halenek, topů, kožené bundy a v botníku budou stát kozačky a jiná dámská obuv, stále to bude nedostatečné.



Pro ženy je nakupování zábavou. Před letní sezónou si pořídí rozhodně nové plavky, před plesovou sezónou plesové šaty, koktejlky a nejrůznější doplňky - jako jsou kabelky, šperky a bižuterie, šátky, rukavice a spoustu dalších nepostradatelných věcí.

Dámská móda je nevyzpytatelná a je to svět sám pro sebe. Na každou příležitost musí mít žena vhodné šaty, které budou jednak dokonale korespondovat s její postavou, zvýrazní její přednosti a potlačí některé nedokonalosti těla. Jsou šaty pro každou příležitost i šaty hodící jen pro konkrétní příležitosti. Šaty jednoduchého střihu pod kolena se hodí do práce. Na letní procházku městem sáhnou ženy většinou na něco volnějšího a barevného. Na večírek jsou ideální minišaty a večerní róba se hodí na ples, do opery a jiné reprezentační setkání.

I dámská obuv by měla ladit s ostatním oblečením či doplňky. Ženy se chtějí líbit a zároveň si potrpí na originalitu. Není snad trapnější situace, než když dáma potká na večírku ženu ve stejných šatech.

Základem úspěchu v oblékání je správný a vkusný výběr ošacení i obutí, které sluší a zároveň ho lze ozvláštnit vhodnými doplňky, které zabrání společenského faux pas, neboť tak model získá originální vzhled. Inspiraci a velký výběr šatů pro každou příležitost naleznete na eshopu OTTO.

Mezi základní kousky ženského šatníku, kromě šatů jednoduchého stylu a barvy ideálně pouzdrových, patří několik dalších nutností. Jsou to malé černé, které proslavila už Audrey Hepburn. Bílou košili z kvalitního materiálu, nadčasového střihu. Tmavé kalhoty úzkého střihu, pokud to dovolí postava ženy. Dobře padnoucí sako, ideálně tmavé barvy. Klasické lodičky v černé a světlé, například tělové barvě, které se hodí v podstatě k čemukoliv. A na závěr černou sukni nad kolena nebo těsně pod ně.

Výběr toho správného kabátu by vydalo na nový článek. Výhodou výše zmíněných kousků šatníku je skutečnost, že je lze kombinovat takřka s čímkoliv.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle