Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje

Kategorie: MÓDA PRO ŽENY

Zatímco některé ženy si v náušnicích libují, jiné se jim raději doslova vyhýbají. Často se obávají, že by si vybraly nevhodné náušnice, které by jim neslušely.



Přitom zvolit správné náušnice není nic složitého. Stačí, když vyberete takový šperk, který se bude hodit ke tvaru vašeho obličeje. Máme pro vás pár tipů, jak takové náušnice poznat.

Dlouhý úzký obličej

Máte-li tvar obličeje jako oblíbená herečka Sarah Jessica Parker ze seriálu Sex ve měste, je potřeba tvář pomocí šperků trochu opticky rozšířit. Tomu napomohou středně velké náušnice nejlépe ve tvaru pecek nebo kruhové náušnice. Vyvarujte se dlouhých visacích náušnic a malých kruhových náušnic, které zdůrazní dlouhé a úzké tvary obličeje.

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje

Obličej ve tvaru čtverce

Hranaté rysy tváře a vystouplé lícní kosti zjemní oblé a kulaté tvary náušnic. Vyzkoušejte například visací lustrové náušnice nebo kruhové náušnice. Dobrou volbou mohou být i náušnice ve tvaru kapek nebo jednoduché stříbrné náušnice s kulatými a oválnými drahokamy. Ostrým rysům obličeje naopak nesluší velké výrazné náušnice hranatých a ostrých tvarů, které opticky tvář ještě více rozšiřují.

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje

Obličej ve tvaru srdce

Pro dámy s tváří ve tvaru srdce se nejlépe hodí dlouhé visací náušnice, jejichž design může být ozvláštněn moderním zvlněním. Dlouhé náušnice krásně vyváží trochu širší obličej a pomohou upoutat pozornost na oči, lícní kosti a bradu. S obličejem tvarovaným do srdíčka se vyhýbejte výrazným náušnicím i velkým zlatým náušnicím ve tvaru pecek, které rozšiřují obličej. Na druhou stranu ani malé decentní náušnice nemusí být dobrou volbou, protože mohou vytvořit dojem asymetričnosti.

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje

Kulatý obličej

Přirozený tvar kulatého obličeje krásně podpoří dlouhé visací náušnice, stejně tak jako náušnice oválného tvaru, které vytváří elegantní kontrast. Ženám, které mají kulatý tvar obličeje, lze obecně doporučit náušnice spíše menších velikostí. Jednoznačně by se měly vyhýbat velkým kruhovým náušnicím, ale i krátkým visacím náušnicím, které opticky rozšiřují.

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje

Oválný obličej

Dámy s oválným tvarem obličeje to mají s výběrem náušnic nejjednodušší, sluší jim totiž téměř jakýkoli styl. Nejvíce vynikne jejich krásná tvář díky oválným visacím náušnicím, které podtrhnou přirozený tvar jejich obličeje.

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle