Veletrh představil nejnovější módní trendy

Veletrh představil nejnovější módní trendy

Kategorie: MÓDA PRO MUŽE

Prestižní módní veletrh Pitti Immagine Uomo, na kterém byly představeny trendy sezony podzim – zima 2010/11, se konal ve dnech 12. – 15. ledna v italské Florencii. Veletrh byl tradičně zaměřen především na pánskou módu. Veletrh navštívil také módní poradce René Volek, který konstatoval, že veletrh přinesl řadu nových trendů.



Pánský oblek

„Na veletrhu bylo zřejmé, že základní linie pánského obleku i v sezoně podzim – zima 2010/11 zůstane ve fitu slim, to znamená, že zůstanou v módě vyštíhlené obleky, u nichž je kladen důraz na perfektní materiály ze stoprocentní vlny a na špičkové vypracování. Steh AMF, tedy ruční steh, se objevoval nejen na klopách sak, které jsou zase o něco užší, ale i na patkách, rukávech a rozparcích. Módní budou pouze saka na dva knoflíky v jednořadovém provedení se dvěma rozparky. Tři koflíky a středový rozparek budou v uvedené sezoně minulostí,“ řekl módní poradce a generální ředitel společnosti RV FASHION STYLE René Volek.

Lumír Olšovský

Kalhoty

Dodal, že kalhoty budou v trendu úzké, bez záhybku. „Z materiálů byla velmi preferována stoprocentní vlna se zaválenou úpravou. Pánské obleky budou v sezoně podzim – zima 2010/11 v módě v barvách černá, šedá a modrá,“ uvedl René Volek.

Saka

Módní návrhářka značky RV FASHION STYLE Vlaďka Antlová, která světový módní veletrh ve Florencii rovněž navštívila, podotkla, že v sezoně podzim – zima 2010/11 budou v kurzu i separátní saka. „Separátní saka, která byla na veletrhu prezentována, byla vyrobena s důrazem na detail a poměrně náročné zpracování. Laty na rukávech, káro, materiál vlna i bavlna budou na podzim v trendu. Móda totiž přeje volnočasové módě „casual“. Saka lze kombinovat i s jeansy. Tyto kombinace bylo možno vidět i na samotných obchodnících, kteří se na veletrhu pohybovali,“ konstatovala módní návrhářka Vlaďka Antlová.

A co zimní pláště?

„V pláštích je návrat od strukturovaných materiálů k černé a šedé flaušové úpravě. Délka pláště bude v trendu italská, tedy ke kolenům. Na veletrhu byly k vidění i pláště kratší – takzvané autopláště, ty se však objevovaly pouze ve dvouřadé fazoně. Trendové budou pláště s důrazem na detaily – tedy s důrazem na zipy, patky, prošití a kapsy. Vedle plášťů je boom v bundách, na podzim tedy budou trendové i takzvané citybundy. Ty byly na veletrhu k vidění pouze v barvě černé,“ sdělil René Volek.

Módní barvy

V letošní podzimní a zimní sezoně byla trendovou barvou fialová – v módě teď jsou například fialové košile a kravaty. „V příští podzimní a zimní sezoně bude dominantní barvou tmavě modrá – a to ve všech odstínech. Vedle modré bude doplňkovou módní barvou tyrkysovo petrolejová,“ řekl René Volek. Doplnil, že zájem o veletrh z řad odborné veřejnosti a módních firem byl značný, i když někteří „velikáni“ módního průmyslu letos chyběli.

Pitti Immagine Uomo
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle