Čištění fasád

Čištění fasád

Kategorie: PRAKTICKÉ

Stejně jako se provádí jarní úklid, zaslouží si i mnohé budovy jednou za čas důkladné očištění. Existuje řada metod, jak zbavit omítky nánosů špíny, mastnoty z kouře a jiných zplodin.



Jedním z velkých nešvarů posledních desetiletí jsou amatérské sprejerské výtvory, neboli graffiti. Jsou jimi „ozdobeny“ fasády domů, ale i jiné objekty - městské podchody, železniční vagóny...

Kromě graffiti nesou stěny a vyzděné plochy stopy po starých plakátech, nálepkách, lepidlech. Účinnou prevencí proti všem těmto typům znečištění jsou ochranné antigraffiti nátěry. Jejich aplikací se zabývá společnost AXIOM REAL spol. s.r.o., která kromě toho provádí čištění a mytí fasád, ale i mostů a dalších objektů. Po nanesení antigraffiti nátěru se zavazuje k následnému servisu a po dobu 1-3 let odstraňuje případné další sprejerské pokusy zdarma.

Patrně nejúčinnější metodou odstraňování nečistot z povrchů budov je pískování. Atmosférická špína tvořená prachem, městským smogem a kyselými dešti vytváří mastnou vrstvu, kterou nelze odstranit ani tlakem vody. Proto je dobré, obrátit se v tomto případě na specializovanou firmu, která si s tímto problémem umí poradit.

Firma AXIOM REAL má s metodou pískování výborné a dlouholeté zkušenosti. Dokladem účinnosti pískování je například zářící fasáda bratislavského hradu nebo řada známých pražských paláců či kamenných mostů. Ještě účinnější metodou je tryskání, které se provádí pomocí mobilních tryskacích strojů. Turbo tryskače se uplatňují i v zastavěných částech měst a obcí, neboť jsou vybaveny účinnou eliminací prašnosti. 

Používají se při rekonstrukcích k odstranění staré omítky. Při renovaci ocelových konstrukcí se před novým nátěrem tryskáním odstraňují nánosy barev a koroze. Tryskání se využívá i při čištění stavebních památek a dřevěných konstrukcí.
Pracovníci společnosti AXIOM REAL se vypořádají s jakýmkoliv povrchem, který dokonale očistí od atmosférických nánosů. Odstraní i mech, plevely, olejové skvrny, zaschlé žvýkačky a jiné nečistoty. Může se jednat o objekty cihlové, kamenné, betonové, plochy ze dřeva, skla či jiných materiálů. Překážkou pro ně nejsou ani výškové budovy, věže a rozhledny. Poradí si i s tunely a sklepy.

 

Nemusíte si tedy dělat těžkou hlavu se znečištěnou plochou vaší nemovitosti, AXIOM REAL je dobrou volbou.

 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle