Pro dlouhý, aktivní život trénujte mozek

Pro dlouhý, aktivní život trénujte mozek

Kategorie: PRAKTICKÉ

Přirozené slábnutí některých funkcí mozku spojené s věkem nás po padesátce může připravit o zaměstnání, po sedmdesátce o řidičský průkaz a po osmdesátce třeba i o život. Co s tím?



Brain jogging neboli trénink mozku je soubor cvičení a technik, díky kterým se budete lépe koncentrovat, více si pamatovat, rychleji reagovat a jasněji myslet. Pomůže bystřit mozek a zastaví slábnutí jeho funkcí, které jinak nevratně začíná již po čtyřicítce. Je to vůbec možné? Ano, je to možné a nejenom to.

Brain jogging také působí jako prevence Alzheimerovy choroby. Je pravda, že dosud neumíme Alzheimerovu chorobu vyléčit, ale víme, že to, co jí dokáže úspěšně bránit je celoživotní různorodá aktivita, učení, koníčky, společenské aktivity a trénink mozku. Jistě najdete ve svém okolí starší lidi svěží a činorodé a nemocné, zapomínající. Při porovnání jejich duševních aktivit máte svůj vlastní průzkum, který jednoznačně určí, že duševně pracující je viditelně v lepším stavu. Brain jogging je jediný lék proti stárnutí, který poskytuje měřitelné výsledky. Vždyť již po dvou měsících tréninku, který probíhal třikrát až čtyřikrát týdně po dobu třiceti minut, bylo zjištěno zlepšení mentální výkonnosti o 10-20 %, to je psychické omládnutí o deset let!

Brain jogging - trénink mozku

Je to logické – pokud chcete mít fyzickou kondici, tak trénujete – běháte či cvičíte. Pokud chcete být v kondici i po psychické stránce, je třeba trénovat také. Ale jak trénovat mozek? Ten do posilovny vzít přece nemůžete. Ale ano, můžete! Možná že luštíte křížovky, sledujete televizní soutěže či hrajete karty. To je rozhodně dobrý začátek, ale vy si zasloužíte a potřebujete mnohem víc. Program Happy neuron brain jogging je právě takovou posilovnou pro váš mozek. A nebojte se, rozhodně se u toho nezapotíte.

„V jistém smyslu platí pro mozek stejná pravidla jako pro svaly. Čím více ho namáháme, tím zlepšujeme jeho schopnosti. Někdo může v osmdesáti běžet maraton, jiný sotva chodí. Není třeba, aby náš mozek byl v osmdesáti schopen maraton uběhnout, postačí, když bude podávat takový výkon, abychom udrželi krok s mladšími, cítili se dobře v zaměstnání i po padesátce, byli schopni řídit auto, dokázali se o sebe postarat i ve vyšším věku a nebyli svému okolí na obtíž.“, říká Mgr. Martin Chlupáč, ředitel projektu.

Není to jednoduché, ale díky brain joggingu máte tohle všechno na dosah ruky. Stačí věnovat několikrát týdně půl hodiny hraní na počítači. Ale pozor, ne ledajakých her. Hry v programu Happy neuron brain jogging byly vytvořeny týmem doktora Bernarda Croisila, vedoucím laboratoří neuropsychologie neurologické nemocnice v Lyonu, ve Francii. Není potřeba vlastnit supervýkonný počítač, ani mít zvláštní počítačové znalosti. Hry fungují na jednoduchém principu, stačí pouze klikat myší přesně podle pokynů na obrazovce. Soubor dvaceti her systematicky rozvíjí kognitivní funkce, to znamená všechny myšlenkové procesy, které nám umožňují rozpoznávat, pamatovat si, učit se, přizpůsobovat se změně – je to například pozornost, prostorová orientace, paměť, plánování a řešení problémů, vyjadřovací schopnosti, logické myšlení. Abyste na trénink nebyli sami, bude vás provázet váš osobní trenér, který zaznamená vaše výsledky, zhodnotí vaše silné a slabé stránky a poradí, jak nejlépe pokračovat dál. Zároveň po odehrání určitého množství her srovná výsledky s ostatními lidmi z celého světa, kteří vám odpovídají věkem, pohlavím a vzděláním. Databáze je opravdu široká, společnost Happy neuron eviduje na 60 milionů odehraných her z různých zemí, např. z Francie, Spojených států, Velké Británie, Německa, Japonska atd.

Program Happy neuron brain jogging v sobě spojuje nejnovější poznatky z oboru neuropsychologie a informačních technologií, díky nimž zpomalíte psychické stárnutí a udržíte si svou samostatnost a osobní nezávislost po velmi dlouhou dobu. Našim cílem není dožít se vysokého věku, ale prožít dlouhý, aktivní život.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle