Otisk Afriky v Krkonoších

Otisk Afriky v Krkonoších

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Grund Resort Golf&Ski hostí až do konce září expozici kamenných soch z exotické Zimbabwe



Krkonošský hotel Grund Resort Golf&Ski obklopený 18jamkovým golfovým hřištěm se vymyká mimo jiné svým zaujetím pro design. Vztah majitelů hotelu k umění se projevuje jak v jeho interiéru, který vznikl ve spolupráci se špičkovým italským designérským ateliérem Ferrari Pagani Tresoldi Architetti, tak v unikátnosti pořádaných akcí, zejména pak výstav.

Po exkluzivní přehlídce děl Františka Kupky, Josefa Čapka či Karla Malicha přichystal Grund Resort Golf&Ski pro letošní léto výstavu kamenných soch ze Zimbabwe.  Díla z afrického kontinentu, která musela překonat více než deset tisíc kilometrů, byla v minulých dnech zasazena do krásné krkonošské krajiny v těsné blízkosti hotelu a golfového hřiště. Tento zážitek, kde se snoubí tvůrčí činnost člověka s dokonalostí přírody, si mohou vychutnat všichni návštěvníci hotelu, resortu, ale i okolí, a to zdarma až do konce září.

Africké sochy v Krkonoších

Výstava se koná ve spolupráci s ateliérem AfrickéSochy.cz manželů Homolkových, kteří převoz realizovali. Komu by se zdálo umístění soch z afrického kontinentu v českých horách neobvyklé, tak vězte, že okolí vesnice Tengenenge, ve které skulptury pod rukama afrických sochařů vznikly, mají překvapivě hodně společného s naší krajinou. V období dešťů, kdy se úpatí hory pohoří Great Dyke v nadmořské výšce okolo 1400 metrů zazelená, je podobnost s krajinou Mladých Buků zjevná. Vystavené exponáty je také možno zakoupit. Dílem tedy nejen potěšíte své smysly, ale též podpoříte africké umělce.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle