Praha Vás zve k návštěvě

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Hlavní město České Republiky Praha je odnepaměti zdobena celou řadou přezdívek a přízvisek. Praha je kamenná, zlatá i stověžatá. Dokáže být veselá, zábavná, ale i romantická a nostalgická.



Kouzelná atmosféra města, množství významných historických památek a zajímavostí přitahují milióny turistů ročně. A proč byste si návštěvu tohoto skvostu v srdci Evropy neměli nechat ujít i Vy?

Praha je nejvýznamnější městskou kulturní památkou rezervací v České republice a umí nadchnout snad úplně každého. O Praze se říká, že žádná její návštěva není stejná. I kdybyste Prahu navštívili desetkrát za život, po každé uvidíte něco jiného, navštívíte jinou památku či pozoruhodné místo. Výsledek letošního žebříčku 25 měst, která jsou podle serveru TripAdvisor nejlepší a stojí za to je navštívit, je opravdu pozoruhodný. Praha obdržela úžasné 5. místo a není pochyb o tom, že právem patří k nejzajímavějším místům nejen v Evropě. V roce 2010 se Praha dokonce umístila na 1. pozici v kategorii Kultura a pamětihodnosti.

Ubytujte se na Praze 3

Co se poměru ceny a kvality hotelových služeb týče, Praha s hrdostí zaujímá rovněž přední pozici. Rodinnou atmosféru a především nezapomenutelnou pohodu ve známé pražské čtvrti Žižkov ve stylu belle epoque naleznete v nedávno zrekonstruovaném čtyřhvězdičkovém hotelu na Praze 3 Ariston Patio. Nebezpečí, které obvykle číhá v každém velkoměstě se Vám zaručeně vyhne, ubytujete-li se právě ve čtvrti Žižkov. Hotel Ariston Patio se nachází v pěší vzdálenosti od centra Prahy nedaleko známé Žižkovské televizní věže. Pokud si však i tento pouhý kilometr, který dělí hotel Ariston od centra Prahy, chcete zpestřit jízdou v tramvaji č. 5, 9 či 26, zastávka, kterou musíte najít, se nazývá Husinecká.

Zábava v Praze

Praha však není jen historická metropole, nýbrž nabízí rovněž zábavu v moderním slova smyslu. Velmi populární jsou tzv. řízené degustace piva, kdy pod vedením odborníka ochutnáte nejrůznější druhy piv v jedné z malebných pražských hospůdek. Praha navíc často hostí i jiné kultury. V srpnu 2014 bude možné do Prahy zavítat na festival španělské kultury Ibérica, který je zaměřen na kulturní a umělecké rozmanitosti této horkokrevné evropské země.

Ať už se rozhodnete navštívit perlu, zvaná Praha z historického či jiného důvodu, v žádném případě nebudete litovat tohoto rozhodnutí. Praha nabídne každému, to co právě hledá, ať už je to dobré jídlo. Kulturní památky, procházky, vyhlídky, zábavu či sport.

 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle