Proč se ubytovat na Malé Straně v Praze

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Česká metropole je jedno z nejkrásnějších a nejoblíbenějších měst Evropy. Turisté mohou vybírat z mnoha historických památek a naleznou zde celou řadu zábavních středisek, nočních barů, kaváren, hospůdek či galerií.



Praha je opravdu plná možností pro každého cestovatele. K příjemnému prožití dovolené či kratšího výletu bezpochyby patří i správná volba ubytování. Tou nejlepší možností, kterou můžete z nabídky hotelů v Praze zvolit je luxusní hotel na Praze 1 Appia Hotel Residences, který se nachází v bezprostřední blízkosti Pražského hradu, Karlova mostu a mnoha dalších historických památek.

V residenci Appia jsou k dispozici na dvě desítky stylově zařízených pokojů s luxusním vybavením. Hotel Appia je zasazen přímo do srdce pulzujícího historického centra hlavního města v oblasti, která se nazývá Malá Strana, na levém břehu řeky Vltavy. Jedná se o jednu z nejstarších a zároveň nejpůsobivějších částí Prahy s bohatou historií.

Malá Strana ukrývá hned několik skvostů, které stojí za vidění. Mezi tato pozoruhodná místa patří ostrov Kampa, Malostranské náměstí či velký komplex zahrad, kterým Malá Strana vděčí za dostatek zeleně a působí proto jako zelená oáza v srdci velkoměsta. Velkým lákadlem je lanová dráha na vrch Petřín, který patří mezi nejromantičtější místa v Praze. Dominantní místo Malostranského náměstí zaujímá chrám svatého Mikuláše, který patří zaslouženě k drahokamům barokní architektury. Malá Strana byla vždy domovem předních českých osobností, jejichž seznam by vydal na samostatnou publikaci. Uveďme snad jen ty nejznámější, mezi které patřil zcela jistě Jan Werich, který bydlel na Kampě, básník Jan Neruda, autor Povídek malostranských prožil celý svůj život v domě u Dvou slunců.

Jednou nestačí

Krásu Malé Strany rozhodně nelze poznat za pouhou jednu návštěvu. I po několika setkání s tímto malebným místem se zpoza rohů vynoří neprozkoumaná zákoutí. Křivolaké uličky a nejrůznější zákoutí Malé Strany na vás dýchnou staletou historií pokaždé, kde se rozhodnete navštívit českou metropoli.



 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle