Proč strávit dovolenou na výletní lodi?

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Během dovolené strávené na lodi poznáte hned několik vyhlášených turistických destinací, ať už se jedná o historická místa na pobřeží Středomoří, moderní letoviska Karibiku či milionové populace čítající města Jižní Ameriky.
 



Pokud byste se na dovolené rádi plavili po Středomoří, můžete se těšit na města, jako jsou:

Savona
Město na serveru Itálie, kde můžete vidět řadu vojenských památek a pomníků, včetně nad městem se týčící pevnosti Priamar z 16. století. Pokud Vás nelákají vojenské památky, můžete navštívit zdejší Sixtinskou kapli postavenou na příklad papeže Sixta IV.

Marseille
Druhé největší město Francie s významným přístavem, domov fotbalového klubu Olympique de Marseille. Najdete zde celou řadu významných staveb, včetně pevnosti na ostrově If či baziliky Notre-Dame de la Garde.

Barcelona
Tato katalánská metropole, jejíž obyvatelé usilují o odtržení od Španělska, je jedním z nejnavštěvovanějších měst na pobřeží Středozemního moře. Po celém centru města najdete dědictví architekta Antoni Gaudího, kdy mezi ty nejvýznamnější stavby patří Sagrada Famila či Casa Vincens.

Palma de Mallorca
Hlavní město ostrova Mallorca, ve kterém můžete vidět arabský palác Almuidana, budovu burzy či Placa d’Espanya.

Tunis
Ano, na plavbě Středomořím se můžete podívat i do Afriky. Jedním z míst, kde kotví výletní lodě je hlavní město Tuniska, Tunis. Co zde můžete vidět? Tunisko je jiný, Vám možná neznámý, svět a oči Vám zde budou hltat odlišnou architekturu, filozofii obyvatel i kuchyni. Pokud jde o významné stavby, za zmínku jistě stojí zdejší Národní muzeum či pozůstatky legendárního Kartága.

La Valleta
Zpět do Evropy, na Maltu. Tu mužská část populace České republiky zná jako častého soupeře fotbalových klání. Fotbal však není tím, čím tento ostrov žije. Hlavním tématem je zde turismus a návštěvníci tohoto ostrova se opravdu mají na co těšit. Jen namátkou – ruiny královské opery, Valletské zahrady, či městské hrady, to vše zde stojí za vidění.
Pozn. výběr měst byl založen na nabídce plaveb po Středozemním moři společnosti IC TOUR

Neváhejte ani vteřinu a začněte vybírat svoji příští dovolenou na výletní lodi. Inspiraci můžete čerpat třeba na webu společnosti IC TOUR, specialisty na mořské plavby.


 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle