Vodopády v Dolomitech

Vodopády v Dolomitech

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Vodopády v Dolomitech jsou nádherné. Plné vody. Ony Dolomity dávají lidem vodu, trávu – té již méně než třeba Jižní Tyrolsko, kámen, dřevo, a úchvatnou podívanou pro turisty.



Přitom pobyty tam vůbec nemusí být drahé, jsou cenově srovnatelné s Krkonošemi. Našinec se tam cítí dobře. Vždyť ještě za Rakousko – Uherska to byly "naše hory". Na vojenských hřbitovech je zde mnoho českých jmen.

Voda ve vodopádech je přímo ledová. není chladná. Je to tím, že opravdu většinou vytéká z ledovců, sněhových polí a ledovcových jezírek, jak jsem se v srpnu roku 2018 více přesvědčil. Pokud do té vody skočíte, a zde je to běžné, nikdo Vás hned nepokutuje, jak jsme doma zvyklí, necítíte chlad, ale přímo bolest. Ale co, něco vydržíme. I v srpnu jsou zde sněhová pole. 

Vodopády v Dolomitech

Letos v srpnu vůbec nepršelo. Loni každý den. A díky vysokým teplotám je hodně sněhu odtátého, dobře se chodí po horách. To v době Velké války v srpnu napadnul sníh, který již neroztál.

Nyní jsme opakovaně navštívili vodopády pod jezerem Limo. Je to oblast Dolomit. Pod vodopády vedou feraty. Jsou však tak jednoduché, že jsme ani ferratové úvazy nevytahovali. Vyplatilo by se Vám sem zajet i na víkendovku. Je to cca 9 hodin cesty autem, avšak parkování zdarma. Kolem Vás padá obrovské množství vody, média tvrdí, že Praha překročila teplotu pomalu 38 °C, zde v nadmořské výšce kolem 2000 m je nádherně. Kouzelnou scenerii bílých skal doplňuje zajímavé rostlinstvo, ve vyšších polohách již není ani kleč, zato jsou tam svišti. Těch je všude hodně. Dostanete se klidně do jejich blízkosti na několik m.

V Dolomitech je nádherně, příjemně se unavíte, nasytíte se krásou, vyčistíte si hlavu. Trasa je velmi vhodná pro děti. Chcete – li mít pocit vysoké bezpečnosti, můžete jim vzít ferratový set.

Vodopády Dolomity

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Dolomity jsou perfektní - Autor: jedině15. 9. 2018




CLUB ŽENA


Lifestyle