Vranovská přehrada

Vranovská přehrada

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Milujete přírodu, chcete zůstat v České republice a nemůžete se rozhodnout, kam pojedete letos na dovolenou? Tak už se nemusíte rozhodovat, kam letos vyrazíte. Vranovská přehrada pro vás bude to pravé místo, kde načerpáte energii a dokonale si odpočnete od každodenních starostí. 



Historie Vranovské přehrady

Vranovská přehrada dnes slouží jako významná zásobárna pitné vody, a je zároveň využívána pro rekreaci a turistický ruch. Přehrada je ze všech stran obklopena chatami a apartmány, lesy a plážemi. Teplota vody se zde pohybuje mezi 20 až 25°C. Voda v jezeře je po celou sezónu čistá a bez sinic. Nádherná zákoutí Vranovské přehrady neboli Moravského Jadranu, (jak se říká této oblasti), lákají na dovolenou nemalé množství návštěvníků ze všech koutů světa.

Vranovská přehrada

V roce 2014 oslavila Vranovská přehrada už 80 let od své dostavby.

Lodní doprava na Vranově

Původní historie lodní dopravy na Vranovské přehradě se datuje k roku 1934, kdy byla dokončena stavba Vranovské přehrady. V současnosti provozují plavbu lodí po Vranovské přehradě 2 dopravní společnosti, které v letní sezóně zabezpečují pravidelnou přepravu z hráze přehrady pod hrad Bítov, až na Chmelnici.

V okolí je mnoho možností na výlety:

Barokní kostel Nanebevzetí Panny Marie nebo kaple sv. Ondřeje i morový sloup na náměstí se tyčí ve stínu vranovského zámku na 80 metrů vysoké skále. Dále jsou zde zříceniny, hrad Cornštejn a Nový Hrádek. Potom se můžete vydat na Hrad Bítov, Uherčice, Vranov nad Dyjí, Jaroměřice nad Rokytnou, Onšovské vodopády, Národní park Podyjí, vodní park camp Bítov, město Vranov nad Dyjí, Znojmo, Telč, obec Bítov. Nedaleko je také přístaviště lodní dopravy po Vranovské přehradě, které nabízí velké množství zážitků.

3 tipy na ubytování v blízkosti vody:

Chata Marine leží v lokalitě Bítov-Kopaninky. Je nově po rekonstrukci a leží v těsné blízkosti přehrady. Chata je rozdělená na dva samostatné apartmány pro 9 osob.

chata Marine

Chata Omicron se nachází v lokalitě Bítov Horka a obsahuje 3 až 5 lůžkové apartmány. V hlavní sezoně je toto ubytování vyhledávané zejména rodinami jako ideální místo pro prázdninovou dovolenou s koupáním a odpočinkem na písečných plážích.

chata Omicron

Chata Holiday leží v lokalitě Bítov Horka v těsné blízkosti přehrady a písečné pláže.

Vzhledem k tomu, že je postavená samostatně a má vlastní přístup k vodě je ideální pro společnou rekreaci známých skupin lidí nebo rodin.

chata Holiday

Ubytovat se ve všech těchto zmíněných apartmánech je možné nejenom v době letních prázdnin, ale i mimo ně. Na své si zde o dovolené přijdou opravdu všichni, rodiny s dětmi, rybáři, houbaři i skupinky.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle