Maso v popradských kasárnách

Maso v popradských kasárnách

Kategorie: Zelené příběhy

Maso v popradských kasárnách nikdy nebylo. Ve srovnání s kasinem (kasárnami) v Kynšperku. V Kynšperku sice maso bylo, ovšem živé, pochodující. Porce obsahující i živé masné červy nebyly výjimkou.

Proč v Popradu maso nebylo? Protože zde byli spojaři. A kuchaři potřebovali volat domů. Mobily tehdy ještě nebyly. Vyvexlovali tedy maso se spojaři.

 

Kamarád Báťa stál ve frontě v jídelně. U okýnka dostal knedlíky, omáčku ale maso ne.  Jako všichni ostatní.  Ohnul se tedy pod výdejní okno a ptal se vydávajícího kuchaře: „ Maso nebude?“  Místo odpovědi dostal naběračkou po čele.   Taky odpověď. Pádná a stručná. 

 

Pak byl jednoho dne den ČSLA.  Kuchaři se chtěli zavděčit vojákům. Začali vyrábět smažený sýr s hranolkama.   Technologicky příliš složité pro vojenskou jídelnu.

 

Hranolky se smažily strašně dlouho.   100 lidí dostávalo oběd asi hodinu. Smažený sýr dopadnul ještě hůře.   Vojenští kuchaři dali všechen sýr obalené plátky – na jednu hromadu.

 

Hromada se slepila v jednu ohromnou hroudu. Tedy začali z ní odkrajovat plátky. Ty servírovali vojákům. Úchvatné. Vypadalo to jako nakrájené plátky sekané proložené strouhankou.  No, pořád lepší, než mít hlad.

 

Další zelené příbehy si můžete přečíst zde:
http://www.inmagazin.cz/kategorie/zelene-pribehy.aspx


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Armáda ztratila dvě tatrovky za 18 milionů. - Autor: no a co14. 12. 2011
 NATO straší Rusko ať neinvestuje do raket - Autor: deštník7. 12. 2011
 abrams nebo T90 ? - Autor: kterej ?12. 10. 2011




CLUB ŽENA


Lifestyle