K čemu je dobrá křemelina

K čemu je dobrá křemelina

Kategorie: ZDRAVÍ

Křemelina je přírodní látka, složená z malých, zkamenělých mikroorganismů, zvaných rozsivky. Při pozorování pouhým okem je to bílá, velmi jemná, práškovitá látka. 



Tyto mikroskopické organismy si vytvořily své schránky složené z různých minerálů, převážně však z oxidu křemičitého. Na zemi je mnoho nalezišť, ale jen málo, které splňuje požadavky pro potravinářský průmysl.

Proč jíst křemelinu

Konzumace potravinářské křemeliny má pro člověka velmi pozitivní přínos, zejména v souvislosti s tím, že se skládá z přibližně 90% křemíku. V minulosti lidé konzumovali dostatečné množství křemíku v potravinách. Dnes už tomu tak ale není, protože jíme moderní hybridní potraviny a půda se nehnojí tak, jak by měla. Výsledkem je to, že strava člověka neobsahuje minerály, které chybí už v půdě.

Studie ukazují, že v našich druzích ovoce a zeleniny je jen asi 1/3 z křemíku, který potřebujeme. To je smutný fakt, vzhledem k tomu, že křemík je nezbytný pro zdraví našich šlach, chrupavek, cév a kostí. Je potřebný také pro silné zuby, nehty a elasticitu kůže. Křemík je nesmírně důležitý pro lidský organismus – přispívá ke zdraví téměř všech našich životně důležitých orgánů, včetně srdce, jater a plic. Je podceňovaný a většina lidí si ani neuvědomuje, že ho potřebuje. Dr. Barbara Hendel, autorka knihy "Voda a sůl", dokonce prohlásila, že "Křemík je nejdůležitější stopový prvek pro lidské zdraví." 1

Křemelina se skládá z 90% křemíku a dalších 28 minerálů a stopových prvků. Např.: vápníku, hořčíku, železa, boru, manganu, titanu, mědi a dalších.

Křemelina

Historie používání křemeliny

Díky své abrazivní vlastnosti využívá lidstvo křemelinu již dávno. A to například jako zubní pastu nebo obličejový peeling. Stejně tak působí jako jemné brusivo na odstranění střevních parazitů a jiných škodlivých organismů z trávicího traktu. Tím také podporuje trávení a vstřebávání živin, protože „uklízí“ náš zažívací trakt.

Křemelina

Další výhody potravinářské křemeliny:

- Zvyšuje absorpci minerálů. Pomáhá tělu udržet optimální vstřebávání důležitých minerálních látek.
- Snižuje hladinu cholesterolu a vysokého krevního tlaku.
- Pomáhá k pravidelnému vyprazdňování.
- Zabíjí střevní parazity.
- Zbavuje nežádoucích baktérií a virů a plísní protože působí jako vnitřní „kartáč.“
- Celkově působí jako silný detoxikační prostředek.
- Ve svých mikroskopických dírkách odstraňuje z těla těžké kovy.
- Používá se jako obličejové masky.

Další zajímavé informace a výhody křemeliny

Křemelina se často používá jako přírodní insekticid. Ostré hrany těchto skořápek proříznou vnější kostru hmyzu a díky své silné absorpční schopnosti nasají tělní tekutiny hmyzu a ten rychle umírá na dehydrataci. Potravinářská křemelina je také používána jako bezpečný a netoxický způsob, jak odčervit zvířata. Americké Centrum pro kontrolu nemocí (U.S. Centers for Disease control) doporučuje použít křemelinu jako přirozený způsob pro neutralizaci toxických skvrn.

Zdroj:

http://mineralion.cz/

http://www.dr-barbara-hendel.com/the-author/books/water-salt-the-essence-of-life/

 

Magnetické separátory slouží k oddělení nečistot ze sypkých materiálů, tekutin, kávy, jogurtů, plastových granulátů apod.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle