On-line lékárna se postará o vaší dobrou kondici

Kategorie: ZDRAVÍ

Všude kolem sebe slýcháme o civilizačních chorobách způsobených nezdravým životním stylem. Je to daň za komfort a pohodlí, které přináší současný moderní svět.



Většina lidí má málo pohybu, neboť do práce jezdí vlastními auty nebo hromadnými dopravními prostředky, v zaměstnání pak celý den sedí u počítače, večer si neumějí udělat čas na cvičení nebo rekreační sport, kterému se věnují někteří případně jen o víkendu. Připočteme-li k tomu špatné stravovací návyky, není divu, že důsledkem je obezita, vysoký krevní tlak, srdeční potíže, špatná hybnost kloubů a další zdravotní potíže.

I přes všechny problémy je často za obtíž navštívit lékárnu a začít své nemoci léčit. Mnoho lidí ani neví, že lékárna se nachází i na internetu a nabízí tak možnost zakoupení léků i doplňků příjemně z domova.

Kdo chce začít se zdravým životním stylem, musí to brát vážně a od základu změnit svůj denní režim. Důležitý je vydatný spánek, abychom se ráno cítili svěží a odpočatí. Mnozí lidé vynechávají snídani, což je zásadní chyba. Rovněž je po ránu nutné pít, jelikož ve spánku se z těla odpaří značné množství vody. Pitný režim je třeba pak dodržovat po celý den. Zdravý člověk by měl přes den vypít dva litry tekutin, do kterých se však nepočítá černá káva, což bývá hlavní nápoj lidí se sedavým zaměstnáním. Káva naopak dehydruje, stejně jako silný čaj. Pokud jde o stravovací návyky, je důležité jíst pravidelně. Doporučují se raději malé porce ale často, než se pořádně najíst najednou. Poslední jídlo bychom měli konzumovat zhruba 3 hodiny před uložením ke spánku.

Pokud máte pocit, že i přes pravidelnou stravu máte nedostatek důležitých živin a stopových prvků, opět je řešením internetová lékárna, kde jsou k dispozici i důležité doplňky stravy.

Kromě toho bychom měli ze stravy co nejvíce vyloučit živočišné tuky a cukry a nahradit je více čerstvou zeleninou a také ovocem, u kterého je však třeba si dávat pozor na vyšší obsah cukru.

Nejdůležitější je pro zdravý životní styl aktivní pohyb. Každý den je třeba věnovat nějaké tělesné aktivitě. Zvláště u lidí se sedavým zaměstnáním je to nezbytnost. Nemusíte hned začít s večerním během po parku. To může být u lidí s nadváhou spíše škodlivé z hlediska zátěže kloubů i srdeční činnosti. Úplně stačí ujít denně nejméně 5 km, ovšem v rychlém tempu. Vhodná je jízda na kole na větší vzdálenosti, plavání a jiné aerobní sporty, při kterých se zvětšuje vnitřní objem srdce, reguluje hladina cholesterolu, upravuje dýchací systém.

K pravidelnému sportu je však potřeba, aby byl člověk zdravý, běžné choroby s přehledem vyřeší on-line lékárna a pokud ne ona, tak lékař určitě ano.

Není sice prokázáno, že aktivní sportovci se v průměru dožívají vyššího věku než lidé ležící stále u televize. V každém případě ale vede dodržování zdravého životního stylu k tomu, že v posledních desetiletích života je člověk aktivnější a mnohem lépe si vychutná radosti života.


 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle