Zóna odpočinku a relaxace aneb dbejte na své zdraví i vy!

Zóna odpočinku a relaxace aneb dbejte na své zdraví i vy!

Kategorie: ZDRAVÍ

Vzbouzíte se unavení, rozlámaní, a to i když máte tu nejpohodlnější matraci a postel na světě? Postel je sice důležitá, ale pořád je to jen součást ložnice. Opravdové pohodlí je tvořeno souladem několika faktorů. 



Poloha ložnice

To, že by měla být ložnice vzdušná, všichni víme. Mnoho z nás ale neví, že by měla být ložnice co nejdál od hlavního vchodu. Souvisí to nejen s Feng Šuei, ale zkrátka budete mít pocit většího bezpečí.

Pokud tedy právě ložnici zařizujete nebo se stěhujete do nového a teprve vymýšlíte, kde bude jaká místnost, myslete na to, že byste měli být od vchodových dveří co nejdál.

ložnice

Barvy, barvy, barvy…

Většina lidí volí tlumené tóny levandulové, modré nebo zelené. Obecně platí, že by měla být ložnice vymalována světlými odstíny. Klidně se nebojte využít chladnější barvy, bude se vám lépe relaxovat. Naopak se vyhněte ostrým barvám, jako je oranžová, žlutá, nebo jakákoliv svítivá.

Osvětlení do ložnice pak volte svítidla s menším jasem, a to ať už plánujete kupovat lustr nebo bodová osvětlení. Nezapomeňte také na lampičku, která by neměla chybět na žádném z nočních stolků.

světlá ložnice

A konečně nábytek

Nábytek by k sobě měl ladit, aby dotvářel celkový dojem ložnice. Pokud vás nebaví vybírat jednotlivé skříně do ložnice, postele či noční stolky a nejste zrovna designer – amatér, můžete si pořídit ložnicové sestavy.noční stolek

Na čem se rozhodně nevyplatí šetřit je matrace, proto pečlivě vybírejte, porovnávejte a zkoušejte, než si nějakou definitivně pořídíte. Bádáte nad tím správným umístěním postele? Nejlepší místo pro klidný spánek je čelem ke dveřím. Nikdy svou postel neumisťujte hlavou k východu, protože tím podvědomě vzniká pocit nebezpečí.

noční stolky
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle