Zima s antibiotiky

Zima s antibiotiky

Kategorie: RADY PRO ZDRAVÍ

Zima už je tady a všichni se snažíme více opatrovat, abychom nenastydli a nemuseli ulehnout. Vitamíny v jakékoliv podobě by měla využívat většina z nás víc než jindy. Opomíjeny by neměly být ani další doplňky stravy, například takové, které obsahují „živé bakterie“.

Zima už je tady a všichni se snažíme více opatrovat, abychom nenastydli a nemuseli ulehnout. Vitamíny v jakékoliv podobě by měla využívat většina z nás víc než jindy. Opomíjeny by neměly být ani další doplňky stravy, například takové, které obsahují „živé bakterie“.

 

Ty totiž napomáhají k posílení imunitního systému, zbavují nás nepříjemných následků střevních infekcí a důsledků léčby antibiotiky. Příkladem takového přípravku pro zlepšení funkce trávicího traktu je novinka na trhu, Linex Forte.

 

Rýmy, chřipky či angíny přicházejí se sychravým počasím, které je zrovna za okny. Pracovní povinnosti, starost o domácnost a děti tak, aby vše klaplo, nás vyčerpávají, někdy až stresují. Mnozí v našem okolí začínají být nachlazeni, kýchají, kašlou. Snaha vyhnout se virové nákaze je ale neúspěšná a vy uleháte. Antibiotika zaberou rychle, dostanete se z „nejhoršího“. I když vyčerpáni, máte pocit že jsme vše zvládli, opak je ale pravdou. Rychlé uzdravování je sice příjemné, přitom ale netušíte, že ve vašich střevech pravděpodobně dochází k pravému opaku.

antibiotika-zima.jpg 

Mikroflóra

 

Antibiotika likvidují i potřebné bakterie, které jsou pro vaše tělo nezbytné a jsou součástí tzv. vaší střevní mikroflóry. Do tlustého střeva se dostanou při běžném procesu trávení a vstřebávání. Hovoříme o bakteriích, které mají např. trávit zbytky jídla a vytvářet vitamín K, jenž je významný pro srážení krve. Užíváním některých léků se sice hubí choroboplodné zárodky způsobující nemoc, ale ničí se i mikroflóra. Střeva a prostor kolem nich je jedinečný, a to hned z několika důvodů. Obsahují velké množství různých druhů bakterií. Střevní bakterie nepotřebují ke svému životu vzduch,většina jich existuje v harmonii s lidským organismem a prospívá zdraví. Narušit prospěšnou rovnováhu mohou ale mikroorganismy, které svým přemnožením způsobí nejrůznější trávicí obtíže. Pro zachování zdravé rovnováhy se proto doporučuje celoročně využívat doplňků stravy jako je novinka Linex Forte. Ochrání vás totiž před virovými a bakteriálními střevními infekcemi. V době užívání antibiotik a i po ní vám umožní organismus vrátit do původního stavu. Mají pozitivní účinky v boji proti průjmovým onemocněním a také pomáhají proti stresu.

 

„Většina z nás si myslí, že dobráním antibiotik vše končí,“ říká MUDr. Pavel Šusta, praktický lékař. „Je to však omyl. Doplněk stravy je vhodné brát už v průběhu nemoci, aby naše tělo dosáhlo stavu jako před onemocněním co nejdříve. Nejlepší samozřejmě je doplněk stravy využívat celoročně.“. Přesto, že máte pocit že vás nic nebolí a cítíte se v pořádku, vaše střevní mikroflóra zdravá být nemusí. Mluvíme zde hlavně o probiotikách a prebiotikách. Jedná se o živé kultury prospěšných bakterií a látek k množení těchto užitečných střevních bakterií. Tedy přesně to co nabízí novinka na trhu – Linex Forte, doplněk stravy od společnosti Sandoz.

 

 

Doba dávno minulá

 

Naše tělesná schránka se za posledních 30 let změnila. Jedná se především o větší výskyt civilizačních chorob – cukrovka, dna, bolesti hlavy a v neposlední řadě o onemocnění střev. Trávicí ústrojí je přitom jedna z nejdůležitějších součástí našeho organismu. Naši rodiče doplňky stravy neměli a nepotřebovali je z jednoduchých důvodů. Složení stravy bylo jiné, převažovaly sacharidy a vláknin, bílkovin a tuku byl nedostatek. Na základě těchto látek ve střevech probíhalo méně hnilobných a kvasných procesů.

 

Víme, co je dobré

 

Ruku v ruce s nemocemi, které naši planetu „potkávají“, jde také výzkum, který přináší nové nejen léky, ale i další produkty prospěšné našemu zdraví. Novinka v podobě doplňku stravy Linex Forte je jedním z nich. „Za zmínku určitě stojí to, že uvedený produkt je vhodný nejenom při užívání  antibiotik, ale i v případě  zažívacích obtíží,“ říká praktický lékař MUDr. Pavel Šusta.„Ať už hovoříme o zácpě, nadýmání, plynatosti či průjmových onemocněních. Určitě by se měl brát po každém jídle,“ dodává lékař.

 

Vyvážená kombinace probiotik pomáhá při a po braní antibiotik k rychlejšímu obnovení a vytvoření optimálního stavu organismu. Pomůže vás dát opět do „rovnováhy“ i při stresu či konzumaci alkoholu. Pokud se chystáte do exotických zemí, i pro vás je tento doplněk určen. Jedná se o produkt, který napomáhá odstranit virové a bakteriální střevní infekce. Posiluje přirozenou imunitu organismu, napomáhá správnému trávení. Linex Forte od společnosti Sandoz se pro větší účinnost doporučuje užívat pravidelně. Zakoupíte jej ve všech lékárnách, doporučená cena je 111,- Kč.

 

A proč právě výrobek od firmy Sandoz? Ta je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců antibiotik, tedy odborníkem na tuto problematiku.

 

Nezanedbávejte svoje zdraví a nezapomínejte na tento doplněk stravy, který je vhodný pro všechny věkové kategorie – dětmi počínaje a prarodiči konče. Předejdete tak možným problémům, které sice hned nevidíte, ale časem se s nimi můžete objevit u svého praktického lékaře.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Zima s antibiotiky - Autor: Mari25. 5. 2009




CLUB ŽENA


Lifestyle