Moderní matky problémy s dětskou obuví rozhodně nepodceňují

Moderní matky problémy s dětskou obuví rozhodně nepodceňují

Kategorie: RODINA

Rodiče se v případě problémů s dětskou obuví stále častěji obracejí na odborníky. Dokazuje to nedávná stížnost jedné z maminek.

Maminka  na klouzavé bačkorky označené symbolem kvality upozornila na internetových stránkách www.budulinek.eu. Tyto stránky pomáhají tápajícím rodičům s výběrem a používáním vhodných dětských výrobků.

 

Koncem ledna nás oslovila maminka, jež poukázala na problém s certifikovanou dětskou obuví nejmenované firmy. Stížnost jsme ihned předali odborníkům z obuvnické asociace a specialistům na zlínské technologické fakultě. Ti vážné problémy v kvalitě papuček neodhalili, ale mamince poskytli užitečné rady, jak s novou obuví zacházet. Také výrobce přijal určitá ochranná a informační opatření,“ popsala ve stručnosti celý problém Lenka Petýrková, vedoucí projektu Budulínek, která od začátku roku řešila podněty od rodičů například i s Českou obchodní inspekcí.

 

 „Je důležité, aby se zákazník uměl ozvat, když má pocit, že je v něčem šizený. Pouze aktivní komunikace mezi výrobcem, zákazníkem a odborníkem dokáže přispět k efektivnímu řešení problémů,“ vysvětluje hlavní smysl diskuse nad věcnými podněty lékařka a europoslankyně Zuzana Roithová, která se v Evropském parlamentu zabývá otázkami ochrany spotřebitelů, a přímo tak vyzývá ostatní rodiče, aby se s problémy podobného rázu nebáli také svěřit.

 

Jedním z pomocníků rodičů při výběru správné dětské obuvi a dalších kvalitních výrobků má být mimo jiné série vzdělávacích soutěží na internetových stránkách projektu Budulínek. Nyní probíhá až do konce února soutěž k tématu zdravé dětské obouvání, ze které si návštěvníci mohou odnést užitečné ceny v podobě měřáků obuvi, punčocháčků a kvalitních ponožek.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle