Muzikál Bílý Dalmatin

Muzikál Bílý Dalmatin

Kategorie: RODINA

Muzikál s určujícím podtitulem „hravý taneční muzikál pro malé i velké“ je samozřejmě pohádkovým příběhem a cílem představení je, aby si divák (malý i velký) s sebou z divadla odnesl domů pohádkově dobrou náladu.

Nový rodinný muzikál režisérky a scénáristky Mirjam Landa se jmenuje Bílý Dalmatin a bude se uvádět v pražském Divadle Palace

 

Bílý Dalmatin - něco co tu ještě nebylo

 

V divadelní nabídce chybějící kvalitní moderní muzikál pro celou rodinu přiměl režisérku Mirjam Landa a producenta Michala Kocourka k tomu, že se hned po dokončení muzikálu Touha vrhli společně s týmem spolupracovníku do práce na novém projektu. Výsledek můžete již od 26. dubna vidět každou neděli od 14 hodin v Divadle Palace, Václavské nám. 43 , Praha 1.

 

Bilý-dalmatin-009.jpg

 

Příběh

 

Příběh, který pojala Mirjam Landa jako atraktivní moderní muzikálové představení, vypráví o výjimečném dalmatinovi, který díky závisti zlé čarodějnice přichází o svoje krásné barevné puntíky a za pomoci kamarádů se je vydává hledat do říše pohádek.

 

Pro muzikálový žánr i dětský svět je společným prvkem pestrost, která se pro diváky odráží jak ve výpravě tak v hudebním aranžmá (Jan Maxián – Nightwork), kde se střídají moderní žánry od hip-hopu přes street až po klasiku. Dalším prvkem, který odlišuje toto představní od běžných pořadů pro děti, jsou texty dialogů vycházející z reálných komunikačních prostředků dnešních děti, samozřejmě bez použití vulgarismů. Diváky čeká vtipný, ale i dojemný příběh o kamarádství, radosti, ale i smutku a smyslu pomoci druhým. Velký důraz  klade režisérka Mirjam Landa zejména na tanec. Pro rozličnost tanečních čísel se písničkám věnuje několik mladých choreografů, kteří mají zahraniční zkušenosti s více hudebními žánry. Poslední číslo představení dokonce umožní těm nejšikovnějším malým divákům účastnit se tance na jevišti a stát se tak součástí závěrečné show!

 

Bilý-dalmatin-009a.jpg

 

Divadlo Palace

 

Pro uvedení tohoto muzikálu bylo vybráno Divadlo Palace nejen pro svou ideální polohu na Václavském náměstí, ale i pro to, že počátkem roku prošla tato scéna obsáhlou rekonstrukcí. Divadelní hlediště dostalo nová sedadla a kompletní rekonstrukcí prošlo i zvukové a světelné vybavení divadla.

 

O obsazení muzikálu rozhodl poměrně náročný konkurz, obzvláště u dětských rolí. Producent představení Michal Kocourek ( majitel, ředitel a producent Divadla Palace a Divadla Kalich ) a režisérka Mirjam Landa kladli  u dětských i dospělých rolí velký důraz na kombinaci zpěvu a pohybu.

 

Hrají, zpívají a tančí:

 

Vlasta Korec ( rádio Impuls ), Lucie Pernetová ( ČTv – Hřiště 7 ), Jana Fabiánová ( Touha ), Filip Gröger ( Touha ), Ondřej Nosálek, Markéta Procházková, Václav Krátký

 

Související články:

Rozhovor s Mirjam Landa

 

 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle