Nesprávné obouvání dětí

Nesprávné obouvání dětí

Kategorie: RODINA

Asijské boty prokazatelně devastují nožičky českých dětí.

Třetina prvňáčků přichází do školy s vadami, které souvisí s nesprávným obouváním, pouze tři procenta dětí předškolního a školního věku nosí délkově odpovídající obuv a další studie prokazují, že nošení nezávadné obuvi v dětství prodlužuje život diabetikům až o dvacet let. Toto je pouze zlomek argumentů, kterými se europoslankyně a lékařka Zuzana Roithová snaží přesvědčit rodiče, aby kupovali boty otestované jako zdravotně nezávadné.

 

„Více jak polovina bot koupených u nás pochází z Asie a nesplňuje ani základní ortopedické a hygienické požadavky. Výrobců zdravotně nezávadné obuvi je jako šafránu a levnému východnímu zboží nemohou cenově konkurovat. Pro rodiče jsou zkrátka drazí,“ vysvětluje začarovaný kruh celého problému europoslankyně Zuzana Roithová. Jediným řešením je podle ní přijetí unijní směrnice, která by stanovila jednotné standardy pro dětskou obuv v celé Evropě.

 

Příprava a přijetí směrnice se však prozatím nesetkala v Evropské unii s dostatečnou podporou, a tak prozatím se svým záměrem a s riziky nošení závadné obuvi seznamuje Zuzana Roithová veřejnost a rodiče prostřednictvím internetových stránek www.budulinek.eu.

destska-obuv-008.jpg 

Soutěží bojují za zdravé nohy dětí

 

„Rozhodli jsme se vyhlásit vzdělávací soutěž pro děti a rodiče, ze které si výherci odnesou kromě hodnotných cen v podobě měřáků dětské obuvi, kvalitních ponožek nebo punčocháčků, především důležité informace k tématu zdravého dětského obouvání,“ hodnotí hlavní přínos soutěže vedoucí projektu Lenka Petýrková.

 

Soutěž potrvá do konce února a začátkem března ji nahradí nová, která se bude zabývat tématem internetového nebezpečí pro děti. Odpovědi na otázky naleznou zájemci v desateru zásad správného výběru obuvi, které vedle základních informací přináší další nevšední postřehy o tom, jakou zátěž pro děti představuje nekvalitní bota.

 

Jana Kodysová, Tomáš Zdechovský


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Dobrý článek. Nekupujte čínu, - Autor: trum31. 1. 2009
 Dobrý článek. Nekupujte čínu, - Autor: trum31. 1. 2009




CLUB ŽENA


Lifestyle