Podpořte kreativitu svých dětí – 3 tipy, jak na to!

Podpořte kreativitu svých dětí – 3 tipy, jak na to!

Kategorie: RODINA

 Také si říkáte „hlavně, aby to moje dítko pořád nesedělo jen u televize, tabletu či počítače“? Od malička v nich vzbuzujte zájem i o další věci. Děti jsou studnice kreativních nápadů, nechte je tvořit, hrejte si s nimi a „veďte“ je.



Je to snadné, jen….

…si zkuste ve svém nabitém dni plném povinností na své nejmenší udělat alespoň hodinu času. Neustálá jste ostražití, aby se vašemu dítku něco nestalo, do toho perete, uklízíte a učíte svou ratolest důležitým návykům? Zkuste si s dětmi sednout a společně si užít den, nebo třeba jen několik desítek minut. Sami uvidíte, jak budou nadšené.

Klasické stavebnice, které se nikdy neomrzí

Všichni si je pamatujeme. Mezi oblíbené hračky pro nejmenší patří dřevěné stavebnice. Jen si se svou malou princeznou či kovbojem sedněte a sami se nebudete stačit divit, jaké neobyčejné věci dokážou z „pouhých několika“ kostek vytvořit.

To, co chcete u dětí dále kromě kreativity podpořit, je přirozená zvídavost a logika. Jedná se o nejdůležitější schopnost, díky kterým se vaše ratolest v dospělosti uplatní a dotáhne to daleko. Základy zvídavosti se pokládají právě v dětství. Jak začít již v ranném věku? Vyzkoušejte například hračky typu Montessori, aktivní hračky nebo tolik osvědčené dřevěné puzzle a vkládačky.

Tip: kreativitu podporují především jednoduché a po léta oblíbené typy hraček. Mrkněte na Agatinsvet.cz, kde objevíte i další dřevěné hračky pro děti!

hračky pro děti

Až budete venku nebo na chatě

V případě, že se chystáte na chalupu nebo na společnou procházku s kamarádkou a jejími ratolestmi, naplánujte si kreativní činnosti. Věřte, že malování na textil, tvorbu figurek z nasbíraných přírodnin či modelování budou vaše děti milovat.

Rada na závěr – vyvarujte se kategorického „ne“. Ve chvíli, kdy vaše dítko zatouží například po zahradním domečku nebo vlastním raketoplánu, nejprve mu vysvětlete, jaké jsou vaše možnosti a pak se pokuste udělat kompromis. Vždyť za jedno odpoledne lze na chatě či v lese vytvořit přístřešek, který dítko může za zahradní domeček považovat. Co se týče raketoplánu, nabídněte, že si jej s vaším malým vynálezcem namalujete nebo jej vytvoříte třeba z kartonu.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle