Zpříjemněte dětem vycházku

Zpříjemněte dětem vycházku

Kategorie: RODINA

Jarní paprsky lákají k procházce, jak ji dětem zpříjemnit?

I když to tak venku příliš nevypadá, zima už za chvíli skončí, příroda se začne probouzet z dlouhého spánku a leckteří rodiče se jistě prvními hřejivými paprsky sluníčka nechají zlákat a vyrazí s ratolestmi na čerstvý vzduch.

 

Velkou výhodu mají rodiny, které bydlí na venkově nebo malém městě. Přírodu mají doslova za humny a dýchají čistější vzduch. I maminky ve větších městech však mohou vyrazit do nejbližšího parku nebo vzít děti třeba do zoologické zahrady. Vděčným cílem bývají i dětská hřiště, kde děti mohou znovu objevit prolézačky a houpačky, které přes zimu spaly pod sněhem. Máme několik tipů, jak z procházky udělat oblíbenou část programu malých i větších dětí.

 

- Přestože se zdá, že jarní sluneční paprsky už docela hřejí, není radno podcenit důkladné oblečení. Zkušení rodiče radí oblékat dítě tzv. cibulovou metodou – tedy ve vrstvách. Raději než jeden teplý svetr oblečeme dva tenčí, v případě, že by dítěti bylo horko, můžeme jednu vrstvu jednoduše sloupnout. Vrstev by mělo být asi o jednu víc, než má na sobě dospělý. U miminek nezapomeneme na čepičku a rukavice, hlavička, ruce a nohy musejí být v teple.

 

- Když je venku mlha nebo smog, vycházku si raději odpusťte. Platí také pravidlo, že v šestinedělí by miminko nemělo ven, pokud teplota klesla pod nulu. Jarní paprsky naštěstí zpravidla rtuť teploměru donutí vylézt o hodně výše.

 

- Myslete na to, že pokud máte kočárek na chodbě nebo v garáži, je třeba jej před procházkou ohřát. Pomůže termoláhev s vodou o teplotě kolem 40 stupňů. Pod peřinky ji položte asi půl hodiny předtím, než vyrazíte.

 

- Aby váš poklad neofoukl studený vítr, nezapomeňte mu namazat tvářičky mastnějším krémem. V lékárně nebo v drogerii můžete vybírat z široké řady značek.

 

„Maminky s dětmi, které ještě neběhají, ocení především stabilní bezpečný kočárek, z něhož budou mít děti pořádný výhled na svět kolem sebe, ale přitom budou před jeho nástrahami v bezpečí. Nevypadnou z kočárku, když se budou natahovat po první pampelišce, nebudou mít modřinky z výletu po hrbolaté cestě, a pokud zaprší, neofoukne je,“ říká Ondřej Varga ze společnosti KETTLER. Ze široké nabídky kočárků, které KETTLER nabízí, si každý může vybrat to správné „vozítko“ na (nejen) jarní výlet.

Jarni-den-009.jpg 

Sportovní kočárky Rimini

 

Na vycházky do parku, do lesa, zkrátka do terénu se hodí kočárky značky Rimini. Holčičkám to bude slušet ve vínovém modelu, který zevnitř korby zdobí růžové kytičky. Stabilitu zajišťují tři pevná kolečka. Kluci zase ocení zelenočerný model se vzorem roztomilých medvídků. Maminky, které mají rády všechno sladěné do posledního detailu, jistě potěší, že k oběma kočárkům je k dispozici také fusak a ložní prádlo ve stejné barvě a designu.

 

Městské kočárky City Buggy de Luxe

 

Městské maminky na procházky využijí kočárek City de Luxe Buggy. Tyto moderní „golfky“ jsou v nabídce v pěti veseých barevných kombinacích, takže na své si přijdou jak holčičky, tak i kluci. O jejich bezpečí se stará řada prvků – například stabilní hliníková konstrukce, spolehlivé brzdy, podvozek s odpruženými předními kolečky či hrazdička a pásy, které se starají o to, aby dítě zůstalo na svém místě a nezranilo se při svých četných pokusech o útěk z vašeho dosahu. A díky tomu, že po odklopení horní vrstvy se ve stříšce kočárku objeví průhledná folie, je snadné mít potomka neustále pod kontrolou. Součástí kočárku je taška ve spodní části pro nákupy, jako volitelné příslušenství výrobce k City-Buggy De Luxe nabízí teplé fusaky a slunečníky v designech dle barevného provedení kočárku.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle