Jednou rukou nejde na ledě řídit auto.

Kategorie: Za kapitalisty

Stalo se dávno, v roce pátém, současného nového tisíciletí, kdesi na Opavsku. Tehdy jak byla ta mocná zima až do května a všude plno sněhu napříč předpovědím plánovačů globálního oteplování.

V jedné firmě si majitel na prokletém ledě zlámal ruku. Protože budování rozvinuté kapitalistické společnosti se neohlíží na takové malichernosti, s rukou či bez ruky, stejně chodil do práce. Jen s jednou rukou se celkem blbě chodí na záchod, stěžoval si.

 

Ještě se ve firmě rozvinula diskuze, zda lze s jednou rukou řídit auto na zledovatělé silnici, neboť jiná, vzhledem k počasí a neutuchajícímu hrdinnému každoročnímu boji cestářů,  nebyla k dispozici. Majitel firmy řekl, že ano, přece se nedá na silnici zmrzačit nějakým řidičem amatérem, sedl za volant a s celým vedením firmy vyjeli.

 

Příroda a silnice, po vyčerpávajícím boji cestářů však měly jiný názor a auto i s majitelem firmy za volantem bez ruky, sjelo do příkopu. Bylo minus 15, vyjet nešlo. I jel kolem velký těžký nákladní fekální vůz. Zželelo se řidiči fekálu, zastavil a říká osádce uvězněné ve sněhové závěji a obávající se zdali tam nezmrzne: „ Nyní jsem lehký. Nevytáhnu vás. Ale jedu do vesnice, tam naberu zátěž a až pojedu s nádrží fekálů kolem, vytáhnu vás“.

 

Za hodinu přijel. Zapřáhnul osobák, přidal plyn, utrhnul lano  a spadnul do příkopu vedle osobáku. Tak tam stála obě auta v příkopě, mrzla a čekala na vysvobození.  Jela kolem Tatrovka. I řekl řidič Tatrovky. „ Já bych vám vytáhnul ten fekál a pak i ten osobák. Jste ale těžcí. Musíte vypustit fekál“. To byste nevěřili, jak rychle na silnici a v příkopě namrzá při minus  15  „fekální roztok“.  Tak to vypustili a brodili se tím bahnem, když zapřahovali nejprve fekál a pak osobák.

 

„Na po…. Spadne i záchod,“ dí staré české přísloví. Majitel firmy s jednou rukou upadl na ledě tvořenému z fekálií, pokrývající široké okolí obou aut a zlomil si i druhou ruku. Kapitalismus je sviňa, chodil do práce i s oběma zlomenýma rukama, a na záchodě to bylo ještě horší.

 

Ovšem firemní dilema skončilo.  S jednou rukou na ledě osobní auto řídit nelze.

 

Autor: Ing. Pavel Sýkora


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle