Jak vybrat nábytek pro děti?

Jak vybrat nábytek pro děti?

Kategorie: DĚTI

Vybavujete dětský pokoj? A víte, jak nábytek do dětského pokoje správně vybrat? Co by měl splňovat? A na co si dát pozor? 



Kvalita na prvním místě

První pravidlo zní: Nesnažit se ušetřit tam, kde to není na místě. Jakmile děti trochu povyrostou, bude jich doslova plný dům. A dětský nábytek musí ustát jejich skotačení a řádění. Nerozhodujte se tedy podle ceny nábytku, ale raději podle jeho kvality.
Podle čeho poznat kvalitní nábytek? Důležité jsou použité materiály a kvalita zpracování. Zvláště u dětského nábytku je nutné, aby nikde nevyčuhovaly šroubky a hřebíky. Nábytek musí být pevný, stabilní a i volně stojící nábytek by měl nabízet možnost přichycení ke zdi.

Tip: Kvalitní dětská křesílka a další nábytek pro děti najdete na nabytek-helcel.cz.

Základem je kvalitní postel a stůl

Nejdůležitějšími kusy nábytku v dětském pokoji jsou bezesporu postel a stůl. Rám postele by měl být stabilní a dostatečně pevný. Ale mnohem důležitější je zvolit vhodný rošt a matraci – jejich kvalita má vliv nejen na pohodlný spánek, ale také na zdravý vývoj vašeho dítěte.

Tip: Porozhlédněte se po tzv. rostoucím nábytku, u kterého lze nastavovat různou velikost. Budete tak mít jistotu, že nebudete muset pořizovat nový nábytek, jen co vám dítko trochu povyroste.

Pro malé školáky je také důležité zvolit správnou dětskou židli. Nezapomeňte, že dítko by mělo při sezení u stolu dosáhnout oběma nohama na zem a přitom nemít stůl příliš vysoko.

Myslete dopředu

Nepořizujte nábytek, pro který po pár letech nenajdete využití. Například nábytek ve výrazné barvě či s dětskými motivy může vaše dítko brzy omrzet. Nejvhodnější je pořizovat nábytek v neutrálních barvách a pokoj dozdobit pomocí dekorací, obrázků a dalších doplňků.

Jak vybrat nábytek pro děti
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Nábytek do pokojíčku - Autor: IlonaS19. 2. 2018




CLUB ŽENA


Lifestyle