Lyžařský kurz pro děti aneb jak se z toho po finanční stránce nezbláznit?

Lyžařský kurz pro děti aneb jak se z toho po finanční stránce nezbláznit?

Kategorie: DĚTI

Znáte to, dítko přijde domů ze školy a radostně vám oznámí: „Mami, tati, jedeme se třídou na lyžák!“ „To je paráda.“ povzdechnete si při pomyšlení na peníze, které vás to bude stát.



Nechcete mu ale zkazit radost, a tak s jeho účastí souhlasíte. Pak se ale večer co večer probouzíte hrůzou, jak tohle váš rodinný rozpočet zvládne. Rodiče, chce to klid a nohy v teple, vždy je nasnadě řešení.

Potřebné vybavení

Kromě šály, čepice a rukavic, bude vaše ratolest také potřebovat sportovní bundu a kalhoty, helmu, lyžařské brýle, lyže, hůlky, lyžáky a nějaké další drobnosti. Koupíte-li tyto věci nové a ve střední kvalitě, utratíte přibližně 22 000 Kč. A to jsme k tomu ještě nepřičetli cenu lyžařského výcviku.

Co je použité, není špatné

Proto, aby si vaše dítě dobře zalyžovalo a užilo si zábavu se spolužáky, nepotřebuje zcela nové vybavení. Děti rychle rostou, a tak lyže, lyžáky i hůlky koupíte v docela dobrém stavu například v bazaru. Pokud nevíte, zdali bude pro lyžařské vybavení využití i v následujících letech, můžete na výcvik vybavení zapůjčit. S půjčovným kompletního setu se vejdete do 1 000 Kč za týden.

Lyžařský kurz pro děti

Lyže jako dárek pod stromeček

Nejčastěji jezdí školy na lyžařské výcviky až po Vánocích. Proto můžete uvažovat již před svátky o tom, zda by lyže nebyly praktičtějším dárkem pod stromeček než počítač nebo videohry. Můžete zapojit i dědu a babičku, kteří mnohdy sami nevědí, co svým vnoučatům pořídit.

Napjatý rozpočet vyřeší půjčka

Víte-li, že tento výdaj je pro váš rozpočet příliš a i přesto chcete svému dítěti dopřát nové zážitky, můžete si vzít bezhotovostní půjčku. Pokryjete z ní veškeré výdaje, protože bezhotovostní půjčka není účelově vázána. Výši splátek domluvíte dle vašich možností telefoniky, pře internet nebo na pobočce. Abyste mohli půjčku sjednat, potřebujete stálý příjem a dva doklady totožnosti.

Další variantou je nákup lyžařského vybavení na splátky. Pokud lyžujete často, pravděpodobně budete chtít svému dítěti koupit pořádné lyže, které nějakou dobu vydrží. Abyste nezatížili rodinný rozpočet najednou, může být koupě na splátky vhodným řešením. Zboží si v obchodě vyberete a přímo u prodejce půjčku sjednáte. Splátky si zvolíte dle vašich potřeb a postačí vám k tomu opět dva doklady.

Není třeba si nad lyžařským výcvikem lámat hlavu. Jak vidíte, řešení je hned několik. A nakonec budete mít radost i vy, když si alespoň na týden od svých dětí odpočinete.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle