Nebezpečné hračky

Nebezpečné hračky

Kategorie: DĚTI

Odborníci varují: Nebezpečně zapáchající výrobky mohou dětem ublížit



Plastové dětské hračky

Plastové dětské hračky mohou kromě radosti způsobit i vážné zdravotní problémy. Závadné hračky rozpoznáte například podle nepříjemného zápachu, který mají na svědomí jedovaté ftaláty. Jedná se o nebezpečné chemikálie, jež se do plastu přidávají pro změkčení a přitom se velmi snadno uvolňují při ohýbání a okusování, což může u malých dětí vyvolat zvracení nebo dokonce otravu.

„Dětský organismus je na ftaláty velmi citlivý. Ohrožují totiž funkce důležitých orgánů, narušují reprodukční schopnosti u chlapců a také zvyšují riziko alergií a astmatu,“ upozorňuje Lenka Petýrková ze spotřebitelského serveru pro starostlivé rodiče Budulinek.cz, která se problematikou bezpečnosti plastových hraček dlouhodobě zabývá.

„Rodiče by měli při nákupu hraček pečlivě zkontrolovat jejich nezávadnost. Často napoví i zápach způsobený ftaláty,“ dodává Petýrková, na kterou se nedávno obrátila maminka, která zakoupila nebezpečně zapáchající dětský bazén z Číny, který by mohl v případě užívání poškodit zdraví jejich dětí. Podobné případy často řeší i Česká obchodní inspekce.

Server varuje před nebezpečnými hračkami

Ochranou dětí před nebezpečnými výrobky a službami se druhým rokem uceleně zabývá informační portál Budulínek. Aktuálně informuje o zakázaných výrobcích a nabízí tipy, jak správně vybrat nejen nezávadnou hračku, ale také vhodnou obuv či oblečení. Rodiče jistě ocení i informace o zdravé výživě nebo o tom, jak chránit své děti před nebezpečným obsahem internetu.

Hračka
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle