Nickyho rodina s mimořádným diváckým úspěchem

Nickyho rodina s mimořádným diváckým úspěchem

Kategorie: FILM

Česko-slovenský film Nickyho rodina vidělo 6,6 milionů diváků televize ARD



Celovečerní dokumentární film s hranými rekonstrukcemi režiséra Mateje Mináče Nickyho rodina byl s mimořádným diváckým úspěchem 18. ledna odvysílán v dabované verzi na prvním programu německé televize ARD. Příběh záchrany 669 dětí si nenechalo ujít neuvěřitelných 6,6 milionů diváků.

„V ARD byli překvapeni, jak velkou a intenzivní reakci film vyvolal. Dojatí diváci zaplnili jejich web desítkami nadšených mailů, snažili se zkontaktovat přímo sira Wintona, aby mu poděkovali. Fascinuje mě, co se stále kolem filmu Nickyho rodina děje u nás i ve světě, protože když jsme jej natáčeli, tak jedním z našich přání bylo, aby Nicholas Winton viděl, jak silně jeho čin dodnes působí a tímhle způsobem mu poděkovat. A tenhle tajný sen se nám teď plní,“ konstatuje režisér Matej Mináč.

Nickyho rodina

Sám Nicholas Winton se stal patronem humanitární organizace Magna Děti v tísni, kterou založili dva mladí Slováci inspirováni právě jeho záchrannou akcí, a která pomáhá dětem v krizových oblastech světa. „Když jsem s Nicholasem Wintonem naposledy hovořil, říkal, že má teď dost práce, protože v Británii žije mnoho lidí, kteří mají více než 100 let, a je třeba se o ně postarat. Takže se chystá na jaře ve Windsoru otevřít domov pro lidi trpící Alzheimerovou chorobou a připravuje další domov pro seniory. Navíc se těší, že bude na své 103. narozeniny létat na ultralehkém letadle,“ dodává Matej Mináč.

V současné době je Nickyho rodina uváděna v australské a americké kinodistribuci a čeká ji promítání na dalších třiceti světových festivalech – v lednu na Santa Barbara Film Festivalu a filmovém festivalu ve Philadelphii.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle