Pohádkový muzikál V peřinách

Pohádkový muzikál V peřinách

Kategorie: FILM

Hvězdy hudebního rodinného 3D filmu F. A. Brabce V peřinách natáčely písně ve studiu Propast.



První 3D film v historii české kinematografie, pohádkový muzikál pro celou rodinu V peřinách, je zase o krůček blíž k březnové premiéře. V půli října se v nahrávacím studiu Petra Jandy Propast v Hradci u Stříbrné Skalice natáčely finální verze filmových písniček. Za mikrofonem se vystřídali Lucie Bílá, Eliška Balzerová, Jiří Mádl, Dara Rolins, Pepa Vojtek a Helena Zeťová.

Ve filmu zazní celkem 22 písní, jejichž autory jsou René Rypar ze skupiny Support Lesbiens (hudba) a František Moravec a Miroslav Adamec (texty). Pod dvěma skladbami je podepsána skupina Kabát. Písničky interpretují sami herci, pouze Dívku Sen, kterou hraje Nikol Moravcová, nazpívala Helena Zeťová a Bětku Anny Stropnické zpěvačka Iva Marešová. „Spolupráce ve studiu byla bezproblémová, všichni přišli skvěle připravení, věděli, co je čeká. Lucie Bílá, Dara Rolins nebo Pepa Vojtek, to je samozřejmě sázka na jistotu, ale překvapivě výborné byly i pěvecké výkony herců, hlavně Jirky Mádla nebo Elišky Balzerové,“ konstatoval spokojeně René Rypar.

V peřinách je hudební film, takže text a hudba zásadním způsobem posunují příběh vyprávějící o dobrodružství odehrávajícím se na hranici snů a reality. O to těžší byla práce skladatele i textaře. „Hudbu jsem psal zpravidla na hotové texty, snažil jsem se vžít do atmosféry konkrétní situace popsané ve scénáři, a podle toho volit hudební nástroje, melodii, rytmus... Časově je to hodně náročné, přípravy trvaly tři čtvrtě roku. Film je natočený, teď se stříhá, takže mě ještě čeká komponování scénické hudby,“ upřesnil René Rypar.

V peřinách

Do nahrávacího studia se přijel podívat také režisér filmu V peřinách F. A. Brabec a také on byl s pěveckými výkony nadmíru spokojen: „Při obsazení herců jsem primárně neřešil, jestli umí zpívat. Říkal jsem si, že to prostě půjde nebo nepůjde a ono to šlo přímo úžasně! Chtěl jsem zkombinovat profesionální herce a profesionální zpěváky a s výsledkem jsem opravdu spokojený. Třeba Lucie Bílá má ve filmu větší hereckou plochu než pěveckou. V roli maminky nechává srdce a lidskost, je starostlivá, pečující, možná trochu bláznivá... přesně jako v životě. Bylo vidět, jak moc si hraní užívala. Čtyři písničky, které ve filmu zpívá, jsou bonusem navíc,“ dodal F. A. Brabec.

Eliška Balzerová, která V Peřinách hraje babičku, vůbec poprvé ve své úspěšné filmové kariéře zpívá hned několik písniček a nejen to: „V peřinách nejen zpívám, ale často zároveň i tančím, a to bylo občas těžké, myslet zároveň na to, co mají dělat nohy a co pusa... Mám ráda, když končí natáčení a já si broukám melodii z filmu, což se mi právě tady stalo. Myslím, že písničky, které V Peřinách zazní, mají nakročeno stát se hity. Snad tomu neuděláme přítrž našimi výkony ve studiu.“

První singl S ním ať jen sním už rotuje českými rádii, druhý, rovněž v podání Lucie Bílé, se právě připravuje. Soundtrack k filmu by měl vyjít ve společnosti Universal Music s.r.o. v únoru příštího roku.

V peřinách
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle