Úspěšná romantická komedie (K)lamač srdcí koncem srpna

Úspěšná romantická komedie (K)lamač srdcí koncem srpna

Kategorie: FILM

Žánr romantické komedie patří mezi ty nejpopulárnější, přičteme-li k němu navíc francouzský šarm, krásné prostředí monacké riviéry a okouzlující ústřední dvojici, není divu, že se film (K)lamač srdcí stal ve Francii kasovním trhákem.



Od 26. srpna se na něj mohou těšit i diváci v Čechách v distribuci společnosti 35mm. Ženy ve vztazích lze rozdělit do tří kategorií: šťastné, nešťastné a ty, co si své neštěstí nepřipouštějí. Pohledný Alex (Romain Duris) se specializuje na poslední kategorii - provozuje společně se svou sestrou a jejím manželem skutečně originální firmu: na objednávku ukončí jakýkoliv vztah. Jeho cílem je otevřít ženám oči a pak zmizet. Jeho metoda je svádění. Jednoho dne je Alex najat bohatým podnikatelem, aby zabránil svatbě své dcery Juliette (Vanessa Paradis). Problém je, že Alex bude mít na tuto misi jen týden a navíc Juliette se vůbec nezdá být nešťastná!

„Je to příběh o vznikající lásce. Chtěl jsem divákům přinést stoprocentně nový a sexy snímek. Výběr Vanessy Paradis a Romaina Durise byl téměř okamžitý. Na postavě Alexe mě nezaujala jeho schopnost proměnit se, ale jeho osobnost. Juliette má šílenou energii, je velmi nevyzpytatelná...“, řekl o výběru hlavní dvojice režisér Pascal Chaumail.

Jedna ze zásadních scén je poctou legendě mezi romantickými filmy – Hříšnému tanci, kdy oba herci museli secvičit složitou choreografii: „Věděla jsem, že to bude dřina a hodně zkoušení, ale byla to radost. S Romainem jsme se hodně napracovali a nasmáli,” říká Vanessa.

Vanessa Paradis

Rozhovor s Vanessou Paradis

Je pro vás výzva hrát ve filmu, který je směsicí romantiky a špionážního a akčního filmu?

Přistupovala jsem k natáčení trochu s obavami. Hrát v dramatu nebo prožívat něco srdceryvného mi nedělá problém. V (K)lamači srdcí je mnoho akčních scén a dialogy musí zaznít ve správný moment. Pokud se to přežene, je riziko, že to bude působit směšně. Nepostradatelnou věcí je tedy udržovat jistou míru a hranici.

Co vás zlákalo k tomu, abyste se tohoto projektu zúčastnila?

Scénář mě rozesmál. Byla jsem okouzlena. Líbila se mi režisérova představa a také to, že roli Alexe bude hrát Romain Duris. Nebyla to prvoplánová volba, protože ani on nemá zkušenosti s tímto žánrem. Na začátku natáčení jsem ale měla strach, že zrovna já musím hrát tu nejodměřenější postavu.

Měla jste strach z taneční scény, která je odkazem na Hříšný tanec?

Věděla jsem, že tahle scéna znamená moc práce a zkoušení, ale těšila jsem se na to, i když jsem zároveň měla trochu trému. Moc tvrdě jsme na té scéně pracovali, ale také jsme se hodně nasmáli.

Jak se díváte na herecké výkony vašich partnerů?

Je velmi působivé vidět Romaina , jak hraje postavu, která má tolik tváří, jako by to dělal celý život. Musel zahrát asi patnáct různých zaměstnání a naprosto odlišných identit. Někdy zachází velmi daleko, ale nikdy ne příliš, vždy s určitou jemností. Je zábavné „hodit mu repliku“. Také jsem si moc užila to, že jsem mohla strávit několik měsíců s Julie Ferrier a Francoisem Damiensem, kteří na mě velmi zapůsobili.

Jak byste popsala svou postavu Julii?

S režisérem jsme hodně přemýšleli nad stylizací ve stylu glamour hollywoodských filmů 40. a 50. let. On nechtěl mít z Julie nějakou vyzývavou kočičku. Chtěl, aby byla ženská, ale ne příliš okatě. Zvolili jsme proto i elegantní, glamour kostýmy. Často mám ve filmu na sobě vysoké podpatky, které tak nějak samy připsějí k tomu, že jste ženštější. Nutí vás stát rovně a kroutit boky.

Jak vlastně na vás působí Alexovo zaměstnání – rozvracení párů, kolem nějž se celá zápletka točí?

Alex rozvrací páry, když je to potřeba. Zasahuje pouze, když žena trpí. Z toho plyne dost velké ponaučení.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle