Amfík Bukovina - hudba gotická, renesanční, meče a kordy

Amfík Bukovina - hudba gotická, renesanční, meče a kordy

Kategorie: HUDBA

Máte rádi hudbu gotiky a renesance? Chcete ji slyšet naživo i se zvukovou kulisou souboje a řinčení zbraní? Není nic jednoduššího.



Stačí se zúčastnit festivalu Živoucí historie v Amfíku Bukovina. Vystoupí tam dvě hudební skupiny, které se touto hudbou zabývají. Magna Mysteria a kapela Marnatosnaha.

Magna Mysteria je komorním vokálním souborem. Zaměřuje se právě na gotiku a renesanci. Zpívají a capella nebo s instrumentálním doprovodem renesanční kytary, v jejich repertoáru je světská i duchovní hudba českých a evropských zemí. Pracují s originálními notovými zápisy. Staročeské roráty, písně kancionálů, žalmy z Ženevského žaltáře nebo písně minnesängrů o lásce – to vše v autentickém podání v dobových kostýmech.

Magna Mysteria

Kapela Marnatosnaha nemá k hudbě studijní přístup. Základem jsou písně s křesťanskou tématikou od gotiky až po autorskou tvorbu, rozšířené o skladby z různých částí starého kontinentu. Hraje irské, makedonské, řecké lidové písně se starými kancionálovými texty. Kapela používá hlavně akustické nástroje: zobcové a příčné flétny, africké djembe, turecké darbukko, akustické kytary.

Obě hudební seskupení budou vystupovat průběžně během festivalu Živoucí historie na různých místech amfiteátru, v závěru sobotního večera pak uskuteční samostatné koncerty na hlavním pódiu.

Marnatosnaha

Tento festival se koná každoročně a může být pro vás příjemným zpestřením letního víkendu. Je připraven bohatý program. Uvidíte skupiny historického šermu, půvabné tanečnice v krásných kostýmech, sokolníky, ukázky lukostřelby, výstavu zbraní. Představí se vám stará řemesla, nakoupíte výrobky řemeslníků na historickém jarmarku. Děti uvidí zblízka dravé ptáky a jistě je pobaví humorná představení šermířských spolků. Vystoupí Corporal, Magna Moravia, Memento Mori, Nos Omnis, Nuncius Regis, Styrke, Zlínská šermířská společnost a další. Na závěr je připravena Ohňová show. Během konání festivalu probíhájí zajímavé přednášky.

Festival je zaměřen na historii. Řada podobných akcí probíhá v Kutné Hoře nebo Českém Krumlově. Pokud jste z Moravy, nemusíte cestovat tak daleko. 4. ročník Živoucí historie začíná 13. června v 9 hodin a končí v neděli 14. června v 17 hodin.

Místo konání – Amfík Bukovina, Popovice u Uherského Hradiště.
GPS: 49°3’41.457″N, 17°31’1.016″E

Živoucí historie
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle