House music – hutný zážitek taneční párty

House music –  hutný zážitek taneční párty

Kategorie: HUDBA

Slyšeli jste o hudebním stylu House music? Pokud ne, je nejvyšší čas to změnit, tahle hudba má totiž grády.



House music se vyznačuje 4/4 taktem, působivou rytmikou automatických bicích a basovým „kopákem“. Základní kostru skladeb původně vytvářeli DJs (disc jockeys) afrického a hispánského původu v 80. letech dvacátého století v klubech. Částečně jako revoltu k rockové hudbě, která byla v té době mainstreamem. Upravovali soulové a funkové hudební kousky, mohli tvořit i doma mícháním vynilů – odtud pochází název stylu. Postupně se House rozšířil po celém světě v různých variacích: Acid House, Rave, Latin House, Garage, Trance. Tracky (skladby) se vyvíjely i zásluhou moderních programových aplikací a dnes je kvalita zvuku nesrovnatelná s prvními nahrávkami. Mezi nejznámější světové producenty House music patří David Guetta, Hardwell, Avicii a Martin Garrix.

K českým DJs tohoto žánru patří populární Mekki Martin, pokud příjdete na jeho house párty, čeká vás opravdový zážitek v téhle branži. Zabývá se hudbou od mládí. Začínal na diskotékách jako DJ a v 15 letech předvedl svůj celovečerní program na veřejnosti. Od roku 2009 má svou nahrávací společnost Urecordings a hudbu produkuje. Mekkiho tvorba má vlastní invenci, dělá ji poctivě. Dokáže se vcítit do nálady publika. Sety bývají dlouhé až 12 hodin. Často vystupuje v zahraničí, hrál v mnoha vídeňských klubech a po celém Rakousku. Pro fanoušky House music vystupoval na Slovensku, v USA, Španělsku, Švédsku. V Pacha clubu na Ibize poznal špičkové světové DJs. Jeho tracky zremixovali zahraniční Oliver Garcia, Marc van Linden, Denis the Menace and Big Word…

Jestli chcete opravdu zažít neopakovatelnou atmosféru pravé taneční párty, zajeďte do brněnského Tabarin Clubu. Nemusí to být akce jen pro mladé lidi, záleží přece na vás. Klub se specializuje právě na House music, Progressive House, Tech House. Hudbu obstarávají DJs od nás i ze světa a je vysoká pravděpodobnost, že tu potkáte rezidenta Mekki Martina. Jestli je pro vás Tabarin Club „z ruky“, na kanále youtube.com najdete horkou novinku DJ Mekki Martin – Beats 4 You.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle