Martin Smith po čtyřech letech v Česku na festivalu UNITED

Martin Smith po čtyřech letech v Česku na festivalu UNITED

Kategorie: HUDBA

Do ČR se po čtyřech letech opět vrátí britský hudebník, skladatel a producent Martin Smith. Ke konci srpna vystoupí na vsetínském open-air festivalu UNITED. 



Martin Smith pochází z Londýna, z městské části Woodford Green. Jako šestiměsíční kojenec onemocněl zápalem plic a byl hospitalizován. K této době, kterou zná z vyprávění svých rodičů, se nyní vrací v právě připravovaném albu. To nese název podle zdravotnického přístroje Iron Lung (Železné plíce), velké tlakové nádoby, která jej udržovaly naživu. Ve stejnojmenné skladbě vypráví o modlitbách svých rodičů za uzdravení.

Martin Smith

V roce 1992 se podílí na založení kapely The Cutting Edge Band, ze které o čtyři roky později vzniká skupina Delirious?. V této formaci Martin působí jako zpěvák a kytarista do roku 2010, kdy formace ohlašuje konec kariéry. Společně s Delirious? vydal téměř dvacet alb a dvakrát navštívil také Českou republiku. Své premiérové vystoupení odehráli na festivalu Colours of Ostrava, jejich další vystoupení se uskutečnilo v pražském klubu ROXY.

Martin Smith

V roce 2012 se Martin vydává na sólovou dráhu. Mění se styl jeho tvorby, která se více blíží taneční hudbě. O několik let později se v hudebním projektu Army of Bones vrací k modernímu rocku. Do Česka se vrací v roce 2013 v rámci evropského turné společně s držitelem cen Grammy, Mattem Redmanem a o dva roky na to vystupuje pro více než 2000 příznivců v pražské Lucerně.

UNITED - křesťanský festival s různorodým programem.

Zahrnuje nejen hudbu, ale i semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, film, program pro děti a sporty. Počet loňských účastníků organizátoři odhadli na 5000.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle