Masters Of Rock je opět tady

Masters Of Rock je opět tady

Kategorie: HUDBA

Nejoblíbenější festival v České Republice roku 2011 je opět tady! Léto je zde a s ním i jubilejní 10. ročník mezinárodní přehlídky tvrdé muziky s názvem Masters Of Rock.



Festival se ve své krátké historii propracoval hned k celé řadě nej a pravidelně získává prestižní ocenění. Je to z hlediska turistického ruchu jednoznačně největší kulturní akce, a to nejenom v našem kraji, ale i v ČR. Do Vizovic letos míří hudební fanoušci ze 34 zemí světa a nejdelší cestu podnikají fanoušci až z Brazílie, USA, Kanady či Singapuru. Na dvou pódiích se pak představí na 70 kapel z 13 zemí světa. Své recenze z festivalu přijedou psát novináři téměř ze všech významných evropských hudebních časopisů. Slovíčko "mezinárodní" zde tedy platí ve všech směrech.

"Masters" je ale především velkou atrakcí a svátkem pro české fanoušky. Ti také rozhodli o tom, že v hudebních festivalových cenách pro rok 2011 vyhrál kategorii "Nejoblíbenější festival ČR" právě Masters Of Rock! Jinak "Masters" každoročně získává nejrůznější ocenění v anketách různých periodik, takže se může pochlubit tituly "Nejoblíbenější kulturní akce Zlínského kraje" (týdeník Sedmička), "Koncert roku" (časopis Rock and Pop), "Hudební událost roku" (časopis Spark).

A na co se můžeme těšit letos?

NIGHTWISH

Headlinerem letošního ročníku je celosvětově nejúspěšnější metalová kapela posledních 10 let - NIGHTWISH! Finové NIGHTWISH se po 3 letech vrací na pódium festivalu Masters Of Rock s ohromující megashow. A nejen to! NIGHTWISH vám představí své nové, koncepční album "Imaginarium", metalové album plné fantasií zahalených v surrealistickém hávu. Jde o vskutku fantastické hudební dílo o 13 písních, ke kterému kapela dokonce natočila muzikálový film, kde jsou videoklipy k jednotlivým písním propojeny dialogy v jednu souvislou dějovou linii. Píseň "The Last Ride Of The Day" se dokonce stala oficiální hymnou letošního mistrovství světa v ledním hokeji, které proběhlo ve Finsku a ve Švédsku. Alba se prodalo již téměř 1 milion kusů, což je více než posledního alba Iron Maiden! S NIGHTWISH zkrátka opět velkolepě ožijí všechny naše noční můry a sny.

NIGHTWISH

WITHIN TEMPTATION

S dosud největší pódiovou show přijede také klenot holandského symfonic-metalu WITHIN TEMPTATION

SABATON

Světovou premiéru písně, složené speciálně pro české fanoušky si přichystali u nás nesmírně populární švédové SABATON, kteří přijedou představit také svou zbrusu novou sestavu, složenou ze zkušených muzikantů.

Poprvé na festivalu v České Republice zahrají legendární Irové THIN LIZZY. Ohromnou událostí bude také vystoupení německé kapely UNISONIC, ve které se po dlouhých 24 letech společně představí ex-Helloweeni Michael Kiske a Kai Hansen. Všichni fanoušci čistokrevného hard-rocku se mohou těšit na světový comeback Švýcarů GOTTHARD s novým zpěvákem v čele!

ARAKAIN s Lucii Bílou

Česká metalová legenda ARAKAIN si přizvala na Masters Of Rock velmi exklusivního hosta - Lucii Bílou, která spolu s kapelou Arakain vystoupí pouze na jediném festivalu - Masters Of Rock! Zkrátka je toho opravdu hodně, co vás letos na "Masters" čeká!

Kompilační cd masters of rock 2012 obdrží každý

Stejně jako každý rok, i letos bude k dispozici zajímavé kompilační CD se skvělými songy účinkujících kapel. Novinkou je, že toto CD letos obdrží každý návštěvník festivalu, nejen prvních 10 tis. fanoušků, co projdou festivalovou bránou. Letošní CD je rozhodně jedním z nejpovedenějších v historii festivalu! Najdete zde pásničky těchto kapel: Sabaton, Edguy, Thin Lizzy, Unisonic, Gotthard, Korpiklaani, Deathstars, Pain, Paul Di´Anno, Freedom Call, Firewind, Bloodbound, Hell, Kissin´Dynamite, Ribozyme, Arakain, Citron, Doga a Vitacit.
Novinka - Vratné pivní kelímky

Chráníme naši planetu! Pivo se letos bude poprvé v historii Masters čepovat do vratných, zálohovaných kelímků, tak, jak je zvykem na všech velkých zahraničních festivalech. Kelímky mají očko na připnutí za pásek či kapsu. Vratná záloha bude 50,-Kč. Kelímky se buďto vyměňují při nákupu nového piva, nebo se vrací záloha na čtyřech označených výkupních místech. Pozor, kromě kelímku pivovaru jde do oběhu i limitovaná edice reklamního kelímku Masters Of Rock, a to v počtu pouhých 7000ks. Tyto reklamní upomínkové kelímky Masters Of Rock se zpět nevykupují! Při nákupu piva se musíte sami rozhodnout, do jakého typu kelímku chcete pivo odebrat. Reklamní kelímky Masters Of Rock budou k dostání pochopitelně i ve festivalovém shopu.

Sčítání Metalistů

Rockový magazín Spark si ve spolupráci s festivalem Masters Of Rock připravil pro všechny fanoušky speciální akci k 10. výročí festivalu - sčítání metalistů! Sčítání bude probíhat ve stánku časopisu Spark, umístěném naproti kavárny Masters Of Rock Café ve spodní části festivalového areálu od čtvrtka do neděle od 11 - 19 hod. Hlavní výhra je 10.000,-kč. Jak ji můžete vyhrát? 1) vyplníte krátký formulář, 2) zakoupíte si časopis Spark za super cenu 30,-Kč. Šťastný výherce bude vylosován na pódiu, v neděli, před koncertem Gotthard!

Campy, parkování a ubytování na Masters Of Rock

Stanování - ZDARMA na označených loukách okolo likérky R. Jelínek. Tyto campy se otevírají ve středu 11. 7. v 10:00 dopoledne. Vjezd to těchto kempů autem nebude povolen! Festivalový areál s non-stop sprchami bude otevřen ve čtvrtek 12. 7. ve 12:00 hodin a uzavřen v pondělí 16.7. ve 12:00 hodin!

Dopravní info Masters Of Rock

Hlídaná a placená parkoviště:
- Areál dřevařských závodů (u vlakového nádraží Vizovice, kapacita až 2.000 aut)

POZOR! Parkování podél silnice I/49 je zakázáno! Parkování bude možné podél jedné strany staré zádveřické cesty, vedoucí od Zádveřic až do Vizovic, možno i dál, směrem na Těchlovský kopec a do Slušovic. Dopravu bude řídit policie, řiďte se prosím dopravním značením!
Uzavírky:
- Ulice Štěpská a Říční, příjezdová cesta k hlavní bráně likérky R. Jelínek až po železniční přejezd u firmy Sykora. Vjíždět autem do festivalového campu a na louky okolo bude zakázáno!
Zajímavosti
Spolu s partnery festivalu se pro fanoušky chystá řada doprovodných programů:
- Pravidelné exkurze v likérce R. Jelínek
- G-Zóna (řada atrakcí pro aktivní zábavu jako jsou vodní fotbal, horolezecká plechovka, pivovar s výukou správného čepování.
- Bungee jumping - nejvyšší seskok ze všech festivalů!
- M-Stage - kavárna plná zábavy

Vstupenky

4 denní permanetnky jsou k dostání v pořádající agentuře Pragokoncert, tel: 577 432 580, 224 235 267, na e-mailu: mikeskova@pragokoncert.com, na webu www.mastersofrock.cz na dobírku, na baru v Masters Of Rock café ve Zlíně na Čepkově, v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticket-Art a Eventim a ve všech obvyklých předprodejích!

Více info a vždy čerstvé informace na www.mastersofrock.cz
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Dnes už tam ani ryhleji jet nejde. Vizovice Zlín - Autor: Hustý provoz12. 7. 2012
 Letos je tam povinně 30 km/h. Asi mají málo - Autor: mohlo11. 7. 2012




CLUB ŽENA


Lifestyle