Ostravské fórum Meltingpot a spisovatel Tuvia Tenenbom, vůdce amazonského kmene Manari nebo guru bioartu Joe Davis.

Ostravské fórum Meltingpot a spisovatel Tuvia Tenenbom, vůdce amazonského kmene Manari nebo guru bioartu Joe Davis.

Kategorie: HUDBA

150 inspirativních řečníků z více než 20 zemí světa, kteří letos vystoupí na mezinárodním diskusním fóru Meltingpot. Jeho čtvrtý ročník proběhne v červenci po boku festivalu Colours of Ostrava v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic.  



Vystoupí například vůdčí osobnost hnutí bioart, kontroverzní vědec a charizmatický umělec Joe Davis, v pravém smyslu geniální renesančních bytost, podobající se svým kreativním myšlením a zvídavostí novodobému Leonardu da Vinci. Vizionář, komentátor a kritik na poli digitální revoluce a autor několika bestsellerů Andrew Keen bude hovořit o tom, proč kombinace digitální revoluce, globalizace a ekonomické stagnace vedla k vzestupu populismu. Legenda mezi producenty a novináři Ingrid Formanek, která pracuje pro CNN více než čtvrt století, představí své nedávné projekty týkající se globálních ekologických problémů. Společně s další novinářskou legendou CNN Jimem Clancym pohovoří o pádu železné opony z pohledu zahraničních novinářů.

Tenenbon

Vůdce amazonského kmene, léčitel a ekologický aktivista Manari Ushigua předestře palčivé otázky spojené s odlesňováním pralesů či odpojení lidské populace od základních životních zdrojů. Izraelský spisovatel a autor bestsellerů, dramatik a novinář Tuvia Tenenbom, svérázný zastánce politické nekorektnosti, pohovoří o vzájemném soužití Izraelců a Palestinců, americké společnost nebo dopadech uprchlické krize v Německu.

Další osobností, která si ostravské fórum oblíbila a rozhodla se znovu vrátit, je spisovatel, režisér a uznávaný expert mentálního léčení Clemens Kuby či originální pohybový umělec a vicemistr světa v breakdance Daniel Sonic Rojas. Dalšími významnými řečníky budou světový odborník na automatické zbraně, drony a kyber zbraně David Whetham, jeden z nejvýraznějších současných evropských filozofů Alain de Benoist, politolog specializující se na studium oligarchie a chování nejbohatších lidí světa Jeffrey A. Winters, vojenský analytik CNN a odborník na kyberbezpečnost Cedric Leighton či bývalý novinář a ředitel výzkumu organizace Physicians for Human Rights (Lékaři pro lidská práva) Phelim Kine.

Manari

Z českých řečníků účast přijal mimo jiné neuropatolog, spisovatel a publicista František Koukolík, generál Armády České republiky Petr Pavel či mezinárodně uznávaný autor knih pro děti, ilustrátor, grafik a tvůrce animovaných filmů Petr Sís a mnoho dalších. Nebude chybět divácky velmi oblíbená scéna Czech Stories, na které vystoupí řada domácích osobností z oblasti vědy i umění, lifestyle, architektury i gastronomie, novinařiny nebo dezinformací.

Novinkou pro letošní rok je především The Big Bang Stage, scéna věnující se popularizaci částicové fyziky. Návštěvníci se budou moci setkat a diskutovat s předními vědci organizace CERN a dalších spřátelených institucí.

Fórum Meltingpot také letos v lednu spustilo druhé pokračování projektu Voices of Meltingpot – filmových zpovědí vybraných hostů z předcházejícího ročníku. 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle