Slet bubeníků vstupuje do 9. ročníku

Slet bubeníků vstupuje do 9. ročníku

Kategorie: HUDBA

Evropa, Asie, jižní i severní Amerika: Slet bubeníků chce opět udat tempo hudební scéně



Slet bubeníkůNejlepší čeští bubeníci a jejich protějšky z Ameriky, Asie i Evropy se v listopadu potkají na 9. ročníku kultovního putovního festivalu. Slet bubeníků vstupuje již do 9. ročníku. Svým pojetím je tento projekt naprosto ojedinělý a unikátní a získal si velké renomé v celém hudebním světě. Název Slet bubeníků není náhodný, protože hudebníci se opravdu slétávají doslova z celého světa. Ti se vždy napřed na mnoho dní uzavřou před světem na odlehlém místě v Jizerských horách, kde společně vzývají hledačství a hudební inspiraci. Každý hudebník vnáší do společné dílny své muzikální zkušenosti, vlastní kulturní tradici, hudební vzdělání; každý do společné tvoření přichází s vlastními nápady. Výsledek tohoto globálního tavícího bubenického kotle je vždy fascinující. Dochází k prolnutí všech možných hudebních směrů, vlivů a etnických kořenů. Každoročně vznikají nové skladby, které jsou pak živě předvedeny na koncertě.

V historii Sletu bubeníků se mění koncept každý rok, a tak jsme se dočkali například globálního Sletu (zastoupení všech světadílu) afrického Sletu, poslední dva ročníky se nesly v duchu japonsko-české hudební spolupráce.

Slet Bubeníků v roce 2010 je zaměřen na setkání několika hudebních oblastí. Základ tvoří jako vždy hráči na klasické západní bicí nástroje používané v rockové i ethno hudbě (Grohowski, Fajt),, ty podpoří latinsko-americká rytmika Miloše Vacíka a Alexe Papase, africký styl Ephraima Goldina, atmosféru dotvoří hudebníci z Manily, hlavního města Filipín s ethno kořeny s přesahem do jazzu (Bob Aves, Grace Nono)

Celkem se na pódiu každý rok rozezní až dvě tuny nástrojů - bicích souprav, činelů, mnoha etnických bubnů a elektroniky, ale i lidské hlasy, gongy, perkuse, barely. Letos přibudou i melodické nástroje (kytara, hlas). Tento pestrý globálně-hudební mix každoročně poutá pozornost odborné i laické veřejnosti a koncerty bývají nezapomenutelným hudebním zážitkem.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle