Zpěvačka Rosalía poprvé v České republice

Zpěvačka Rosalía poprvé v České republice

Kategorie: HUDBA

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava připravil po Florence + The Machine na letošní ročník další tuzemskou koncertní premiéru. Vůbec poprvé u nás zde vystoupí jedna z největších hvězd současné hudby, španělská zpěvačka Rosalía. 



K dalším, kteří nám svoji účast na festivalu potvrdili, patří například dánská zpěvačka MØ, jazzový varhaník a držitel tří Grammy Cory Henry s The Funk Apostles, královna calypso Calypso Rose, izraelské indie-popové duo Lola Marsh, američtí Nahko and Medicine For The People, australští buskeři Pierce Brothers, ukrajinský freak kabaret Dakh Daughters, indie-rockeři Amber Run, gospel-funkoví Tank and the Bangas, na Electronic stage například TOKiMONSTA, Enrico Sangiuliano, Nicola Cruz, Emily Dust nebo David August.

Tradice, pravidla, technika a historie

Rodačka z katalánského průmyslového města Sant Esteve Sesrovires kousek od Barcelony pochází z nehudební rodiny a flamenco pod vedením slavného El Chiquiho osm let poctivě studovala na vysoké škole. „Naučila jsem se vše o tradici, pravidlech, technice a historii. Flamenco ale chápu jako tady a teď. Klasický základ je pro mě důležitý, dál chci být svobodná. Není mým záměrem měnit status quo žánru, zpívám flamenco ze své perspektivy a je pro mne absolutně nutné dělat to po svém. Vím, že tím riskuji, jinou možnost ale nemám.“ V expresivním hlasu má Rosalía syrovost a touhu a flamenco nebere za pouhý trik k upoutání pozornosti, její zásadní devizou je přirozenost.

Po debutu Los Ángeles – intimních akustických flamenkových písních o smrti, natočených s rockovým kytaristou Raülem Refreem – přišel loni radikální obrat: na albu El Mal Querer v produkci El Guincha, o jehož autorství se podělila se španělským rapperem C. Tanganou, už zabouřila elektronika, R&B, reggaeton, smyčce a samply Justina Timberlakea, túrovaných motorek nebo policejních sirén.

Osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne v areálu ostravských Dolních Vítkovic. Prvními oznámenými jmény jsou The Cure, Florence + The Machine, Rag'n'Bone Man, ZAZ, Mogwai, Tom Walker, Mariza, John Butler Trio, Richie Hawtin Closer, Shaka Ponk, Xavier Rudd, Ólafur Arnalds, Lewis Capaldi, Kronos Quartet, Hiromi, Sons of Kemet XL, Mathias Eick, Paolo Fresu Devil Quartet, Gang of Youths a řada dalších.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle