Betka Stanková: Bez divadla by mi na mateřské přeskočilo

Betka Stanková: Bez divadla by mi na mateřské přeskočilo

Kategorie: DIVADLO

Na obrazovkách jsme se rozloučili s její sympatickou Veronikou ze seriálu Vyprávěj, s herečkou Alžbětou Stankovou se ovšem loučit nemusíme



Temperamentní maminka roční dcerky Betky totiž stále září na divadle, kde může navíc „prodat“ i svůj taneční a pěvecký talent, konkrétně v muzikálu Divadla Kalich Osmý světadíl s hity skupiny Elán.

Jak se změnil váš přístup k herectví od chvíle, kdy jste se stala maminkou?

A víte že nijak zásadně? Ale jedna věc je pravda, totiž že se mi teď mnohem hůř odchází z domova na natáčení nebo do divadla. Je to těžší s vědomím, že je tam Alžbetka. V těch chvílích mi dodává sílu k odchodu, když si v duchu opakuju, že by mi určitě přeskočilo, kdybych se úplně vzdala práce a byla jen doma s dítětem. Takže pracuju stále, ovšem v omezenějším rozsahu. Za takovou rovnováhu jsem vděčná. Takhle jsem spokojená.

Stanková

Vaše role matky v muzikálu Osmý světadíl se musí postavit čelem k vážné nemoci svého synka. Nakonec vše dobře dopadne, ale jak se vám hrají vypjaté scény teď, když jste sama matkou?

Řekla bych, že se dojímám snadněji než před těhotenstvím. Vysvětlení pro to je jednoduché – umím si pocity, které by každá máma v takové chvíli prožívala, dneska už velice dobře představit. Zkrátka dá mi větší práci se ovládnout a nepřidat své postavě více emocí, než by bylo pro diváky únosné. Samozřejmě nepředvádím na jevišti hysterii, všechno to, o čem teď mluvím, se odehrává v mém nitru.

Na jeviště i před kameru jste se vrátila v obdivuhodné fyzické formě. Chodíte ladit postavu do posilovny?

To někdo, kdo má roční dítě, stíhá? (smích) Samozřejmě že bych si ráda zašla zacvičit jednou dvakrát do týdne, ale o něčem takovém si skutečně můžu nechat jenom zdát.

Poporodní kila jste tedy shazovala dietou?

Jestli se nějak omezuju v jídle, tak rozhodně ne vědomě. Každá máma to zná: první je postarat se o všechno kolem dítěte, ve volnějších chvilkách řešit domácnost… a najednou zjistíte, že snídáte ve dvě odpoledne. Kolikrát si až večer uvědomím, že jsem stále nalačno. Zatím bohužel nepatřím mezi maminky, které s malým dítětem umí plánovat. To je nad moji veškerou dovednost. Znám ze svého okolí případy, kdy se jede podle předem daných časových scénářů. Já holt pořád improvizuju.

Není žádným tajemstvím, že pocházíte ze Slovenska. Převezla jste si do Čech i chuť na některou ze specialit slovenské kuchyně?

Jedna taková mě napadá, i když vás možná překvapí: Nikde v Čechách nenarazím na tak skvělé nakládané okurky, na jaké si pamatuju od babičky. Kvalitou se jí vyrovnají jen nakládačky z jedné bratislavské tržnice. Na ně se mi sbíhají sliny, sotva najedu na dálnici směr Bratislava.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle