Český muzikál Jack Rozparovač dobývá Asii

Český muzikál Jack Rozparovač dobývá Asii

Kategorie: DIVADLO

Bouřlivě aplaudovaná premiéra muzikálu Vašo Patejdla Jack Rozparovač, jež se uskutečnila v říjnu v prestižním tokijském Aoyama National Theater, otevřela muzikálu z producentské dílny Michala Kocourka a jeho Divadla Kalich cestu k dalším uvedením v Asii.



„Japonský producent to pojmenoval jasně: z díla, které vzniklo v srdci Evropy, se stal světový muzikál,“ uvedl po svém víkendovém příletu z Japonska Michal Kocourek.

Všech třicet repríz, jež jsou v tokijském divadle s kapacitou 1200 míst naplánovány pro první set uvádění, je vyprodáno. Japonští producenti uvěřili síle titulu natolik, že do několika hlavních rolí angažovali veliké hvězdy asijského kulturního nebe, jejichž fankluby čítají milióny fanoušků nejen z Japonska, ale také z Jižní Koreje či Číny.

Muzikál Jack Rozparovač

„Jack Rozparovač šel do premiéry v Tokiu po 270 vyprodaných reprízách v jihokorejském Soulu. Jelikož se i v Japonsku setkal s velkým úspěchem, na jaře bude uveden v Ósace, na tři měsíce se vrátí do Soulu a v září pak opět do Tokia. Na podzim 2014 je plánovaná jeho premiéra v Šanghaji,“ vyjmenovává Kocourek.

Jack Rozparovač je už druhý muzikál z producentského portfolia Michala Kocourka a Divadla Kalich, který dobývá asijské metropole: muzikál Hamlet si na své konto už stačil připsat 400 odehraných představení v Soulu a kolem 30ti v Tokiu.

„Plní se mi ta nejtajnější přání. Jedno z takových mi přišlo na mysl, když jsem v roce 1991 v New Yorku zůstal na muzikálu Fantomu opery zcela uchvácen stát v hledišti, až jsem v něm byl úplně sám. Uplynulo 16 let, během nichž se mi podařilo vybudovat Divadlo Kalich a vyprodukovat v něm devět původních českých muzikálů, a já si na tenhle záblesk vzpomněl ve chvíli, kdy jsem seděl v jednom z nejprestižnějších divadel v Soulu a koukal jsem se tam na náš muzikál Hamlet. Stejně tak o dva roky později tamní premiéra Jacka Rozparovače byla nádherný zážitek, fantastický výsledek tvrdé práce všech, kteří se na obou muzikálech podíleli. Mohu prozradit, že s našimi korejskými i japonskými partnery jednáme o spolupráci na dalších našich titulech. Tokijskou premiérou Jacka Rozparovače končit nebudeme,“ uvedl Michal Kocourek.

Muzikál Jack Rozparovač

„Kapelu Elán jsem zakládal s nezbytným přesvědčením, že budeme nejslavnější na světě, ale kvůli hranicím, které kolem nás vytvořil socialismus, se o nás svět nedozvěděl a my jsme zůstali odkázaní jen na naše krásné malé území. Takže když se teď tímto způsobem do světa dostávám, plním si tak sen, který sním už celá desetiletí. Sláva je samozřejmě záležitost pomíjivá, ale v okamžiku, kdy diváci v Koreji nebo Japonsku po mé písničce zatleskají, neubráním se pocitu, že jsem nežil zbytečně. A že snad i něco umím,“ doplnil skladatel Vašo Patejdl.

Přijďte si připomenout sugestivní atmosféru muzikálu Jack Rozparovač a hlavně nezapomenutelné písně v podání hvězd pražské inscenace: Hany Zagorové, Vašo Patejdla, Leony Machálkové, Romana Vojtka, Sabiny Laurinové, Ivany Jirešové, Michaely Kuklové a dalších. Vedle jejich vystoupení dojde také na audiovizuální ochutnávky z asijských nastudování a další rarity. Galakoncert Jacka Rozparovače Vám nabídne zážitek, jaký už se nebude nikdy opakovat. Pouze 26.11.2012 od 19:00 hod. v pražském Divadle Kalich.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle