Filip Antonio - osmiletá hvězda Osmého světadílu

Filip Antonio - osmiletá hvězda Osmého světadílu

Kategorie: DIVADLO

Je mu teprve osm let a už mu publikum tleská vestoje. Filip Antonio je známý z filmového plátna například z komedie Marie Poledňákové Líbáš jako bůh, nicméně teď zvedá diváky ze sedadel coby jedna z hvězd veleúspěšného muzikálu s hity skupiny Elán Osmý světadíl na jevišti pražského Divadla Kalich.



Má tak vzácnou možnost přiučit se u těch největších profesionálů naší muzikálové scény, protože šanci uspět v náročných konkurzech do Osmého světadílu měli opravdu jen ti nejlepší z nejlepších. Režisér Ján Ďurovčík a producent Michal Kocourek sestavili herecký tým snů, který právem strhává publikum k nekonečným ovacím a kritiky k superlativům.

„V Osmém světadílu se mi hraje moc dobře. Mám tu spoustu kamarádů a rád poslouchám s mamčou v autě cédéčko z přestavení. Umím úplně všechny písničky. Něčemu ze slovenských textů písní jsem nerozuměl, třeba se tam zpívá: prší mi za golier. Tak jsem se zeptal Ďurka Bernáta a on mi vysvětlil, že to znamená prší mi za límec,“ říká se smíchem Filip.

Filip Antonio

Dědit talent měl malý herec, ale také nadějný klavírista po kom. Jeho maminkou je totiž vyhledávaná muzikálová a operetní zpěvačka Dita Hořínková. „Byl rozesmáté mimčo s úžasně bystrým pohledem. To všechno jsem vnímala s velkou radostí, ale až okolí mě začalo čím dál více upozorňovat na Filipovo nadání. Když máte děcko každý den před očima, tak někdy nedokážete úplně přesně zhodnotit, zda to, jak se projevuje, je na jeho věk nějak výjimečné. Dnes vím, že bylo, a děkuji všem učitelkám a později profesorům, režisérům, kteří byli ochotni nám naslouchat, probouzet Filipovu lásku k hudbě, divadlu i filmu,“ vzpomíná máma Dita a pokračuje: „Největší nebezpečí vidím zatím v tom, abychom ho neutahali a z jeho radosti se nestala noční můra. Snažím se nad ním držet ochranná křídla a strážit jeho touhy a podporovat je. Ale sama bych to všechno nezvládla. Jeho sny a přání hýčká celá naše rodina: táta Vláďa, bráška Viktor a obě babičky a dědové. Náročná období zkoušek kompenzujeme výlety do přírody, lyžujeme, bruslíme, jezdíme na kole, plaveme v řece a krásně je nám na chaloupce mezi veverkami.“

Filip Antonio
  Listek na muzikál Osmý světadíl můžete vyhrát zde


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle