Herec Jan Kříž slavil Thálii v bolestech

Herec Jan Kříž slavil Thálii v bolestech

Kategorie: DIVADLO

Ve znamení růžové barvy se nesla oslava získané prestižní herecké ceny Thálie muzikálové hvězdy Jana Kříže v jeho domovském Divadle Kalich.



Nešlo však o konzumaci růžového vína či sektu, ale známých růžových pilulek proti bolesti. Herec si dva dny před oslavou namohl krční páteř při náročném tanečním čísle, nicméně radost z ocenění za svůj strhující výkon v hlavní roli muzikálu Pomáda si zničit nenechal.

„Slavil jsem samozřejmě už hned po televizním přenosu. Samotnou Thálii, tedy křehkou vázu z dílny Bořka Šípka, jsem před párty na Žofíně raději svěřil rodičům. Bál jsem se, že bych ji nemusel domů donést celou, a to by mě hodně mrzelo,“ svěřil se Jan Kříž. Doma si ji ovšem ani tak neužil. Celý měsíc totiž váza bude vystavena v Divadle Kalich. Mladému herci to zatím nabídne možnost vyřešit, kde v obýváků pro vzácnou trofej najde prostor. Nemá v tom zatím jasno. „Asi si pro ni budeme muset pořídit novou poličku nebo vitrínu,“ plánuje společně s přítelkyní Marií Blahynkovou, s níž se potkává i na jevišti v muzikálech Robin Hood a Pomáda.

Jan Kříž

Janu Křížovi se pracovní nabídky jen hrnou. Objeví se například v novém muzikálu Divadla Kalich od osvědčeného autorského dua Ondřej Soukup – Gabriela Osvaldová Mauglí. A také ví, že mu role frajírka Dannyho Zuka z Pomády, za níž cenu získal, ještě nějaký čas zůstane. Pro velký zájem diváků je uvádění legendárního muzikálu v Praze prodlouženo i po odehrání původně avizované stovky repríz.

Společně se svými hereckými kolegy Jan napjatě čeká na zprávu z Hollywoodu od agentů Johna Travolty, kterého role Dannyho ve filmové verzi Pomády před 35 lety proslavila. Světová megastar by se totiž měla přijet na pražské nastudování osobně podívat, a to ještě do letních prázdnin. Travolta slyšel o naší Pomádě samé superlativy z úst nejpovolanějších, tedy od majitele práv k muzikálu Ronalda S. Tafta, který byl v Praze na premiéře a který je shodou okolností hercovým sousedem. „Zatím si neumím představit, že by těmito dveřmi prošel John Travolta. Setkat se tu s ním by byl neuvěřitelný zážitek na celý život,“ přemítal Jan Kříž na oslavě v zákulisí Divadla Kalich.

 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle