Jaký bude muzikál IAGO?

Jaký bude muzikál IAGO?

Kategorie: DIVADLO

Přinášíme vám článek z první ukázky očekávaného muzikálu IAGO, jehož premiéra se uskuteční v divadle Hybernia již za necelý týden. Shahespearovo drama o největší lásce a zradě v moderním pojetí představí krásné ženy ve skvostných róbách, vojáky z mise na Středním východě, dívky v negližé i arabské tanečnice. Iago je sice prevít, ale zamilujete si ho! 



Přípravy jsou téměř u konce, vše jede naplno! „V momentě kdy máme pocit, že už je to hotové, tak Robert přijde s dalšími vylepšeními pro každou postavu, takže se tady ještě nikdo ani na chvíli nezastavil,“ prozradil autor muzikálu Janek Ledecký. Herci i herečky to nemají vůbec jednoduché, prozradila Lucie Černíková, která si zahraje hlavní ženskou roli, Desdemonu.

První ukázka i přes náročné tempo dopadla na výbornou. Začíná výstupem z vrtulníku – číslem Fly Away, které je oslavou úspěšné Othellovy mise, pokračuje slavností, tancem a vystoupením arabské popstar Bahiy v podaní půvabné Dashy. Na jevišti se dále představili Petr Vondráček (Iago), Peter Strenáčik (Othello), Milan Peroutka (Cassio), Michal Novotný (Roger), Betka Stanková (Emilia) a Lucie Černíková jako Desdemona.

Po tom všem následuje duet Othella a Desdemony Ve jménu lásky, který si v první ukázce zazpívali Tomáš Novotný s Dominikou Richterovou. Závěr ukázky byl věnovaný hlavním hrdinům Iagovi a Othellovi v podání Ledeckého a Adamce.

„Já se teď věnuju hlavně finalizaci muziky. Minulý týden jsme točili se symfonickým orchestrem a dopadlo to úplně fantasticky. Obsazení premiéry zatím není jasné, mám teď spousty jiných úkolů. Petr Vondráček to dělá skvěle, tak je mi šumák, kdo bude příští týden hrát,“ dodal Janek Ledecký.

Celá show byla zakončená přehlídkou kostýmů z dílny přední české návrhářky Beaty Rajské. „Všechny kostýmy od Beaty Rajské jsou nádherné. Je těžké vybrat ten nejhezčí. Ale když už bych nějaký vybrat měla, tak mně asi nejvíc učarovala bílá romantická noční košile anebo úžasné červené koktejlky,“ přiznala Desdemona Lucie Černíková. Autorem pánských kostýmů je nejvyhledávanější kostýmní divadelní výtvarník Roman Šolc. Herci se při přehlídce ukázali i v elegantních oblecích a vojenských uniformách. 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle