V Divadle ABC začalo zkoušení Rváče

V Divadle ABC začalo zkoušení Rváče

Kategorie: DIVADLO

V pondělí 20. srpna se v kavárně Divadla ABC sešli tvůrci a herci připravované inscenace Rváč na první čtené zkoušce.



Adaptace Turgeněvovy prózy o velikém přátelství dvou nesourodých duší, které osudově rozdělí láska ke stejné ženě, bude mít premiéru 17. listopadu. V hlavních rolích se představí Veronika Kubařová (Máša Pěrekatovová), Martin Písařík (Kistěr) a Tomáš Novotný (Lučkov).

Turgeněvova romantická povídka se pro dramatika Antonína Mášu stala východiskem k strhujícímu dramatu o ženě mezi dvěma muži. Máša Pěrekatovová, mladá a obletovaná dáma, řeší dilema, jestli dát své srdce mladému poručíku Kistěrovi, vzdělanému, kultivovanému muži, anebo rytmistru Lučkovovi, muži se špatnou pověstí. Oba tito tak rozdílní muži jsou navíc dobrými přáteli, pro které láska ke stejné ženě představuje těžkou zkoušku. Mášino váhání postupně vtahuje do milostného trojúhelníku další aktéry a ústí v nevyhnutelné – souboj hlavních hrdinů, který je zároveň soubojem dvou vůlí a dvou rozdílných životních principů. Turgeněv je vedle Puškina dalším z velikánů ruského romantismu, mistrem v tom, jak zachytit záchvěvy lidského srdce, mapovat tajemná emocionální hnutí a dokumentovat zrod i zánik vzájemných lidských vazeb.

Rváč

Důraz bude kladen především na obsah hry, který má umocnit jednoduchá až minimalistická scéna, a výrazná bude také hudební linka, prozradil režisér hry Ondřej Zajíc.

Pro Tomáše Novotného je postava Lučkova první velkou rolí v Městských divadlech pražských. Je jedním ze tří mladých herců, kteří v loňském roce uspěli v konkurzu divadla a byli vybráni z více než 260 uchazečů.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle