Angličtina v křížovkách

Angličtina v křížovkách

Kategorie: KNIHY

Jak děti či dospělé nejsnáze naučit anglicky? Přece hrou! Jste v angličtině věčnými začátečníky? Zkuste novinku na pultech obchodů s knihami a učebnicemi – angličtinu v křížovkách.



Angličtina v křížovkáchSešity v praktické velikosti A5, která se vejde do každé tašky nebo kabelky, jsou zatím dva: Angličtina pro začátečníky v křížovkách a Anglická slovesa v křížovkách. V jednom sešitu najdete více než 100 křížovek. Křížovky jsou to švédského typu, takže žádné primitivní doplňovačky typu scrabble, ale opravdové křížovky.

„Byl jsem na hodině angličtiny a trochu jsem se nudil. Přemýšlel jsem o doplňovačkách, které nám vyučující dal k vyluštění, a napadlo mne, že křížovky by byly zábavnější,“ říká s úsměvem o sešitech jejich autor Ladislav Kašpar, profesí programátor.

Angličtina pro začátečníky v křížovkách pracuje s prvními tisíci slovíčky, která by měl každý začátečník zvládnout. Autor rozdělil sešit do 7 kapitol a před každou z kapitol umístil slovníček s novými slovy, která se objevují v následujících křížovkách. V prvních dvou kapitolách se luští křížovky bez tajenky, od třetí kapitoly už jsou v křížovkách umístěny tajenky. Tajenkou je slovo, které luštitel doplní do věty tak, aby dávala smysl. Správnost luštění lze zkontrolovat v klíči, který najdete na konci sešitu. Podobně je řešen i sešit Anglická slovesa v křížovkách, ve kterém se v křížovkách vyskytují anglická slovesa v různých tvarech: infinitiv, minulý čas nebo příčestí minulé.

Při luštění křížovek Ladislava Kašpara se naučíte nová slovíčka a zároveň si ujasníte pravopis těch, která už znáte. Sešity s anglickými křížovkami lze zakoupit v sítích Neoluxor, Kanzelsberger a ve vybraných kamenných a internetových knihkupectvích i trafikách. Doporučená cena sešitu je 98 Kč.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle